Εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ιωαννίνων


Εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ιωαννίνων με θεμα: "Η οικονομική Κρίση, οι επιπτώσεις σε παιδεία - εργασία και ο ρόλος της Ε.Ε."

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση- συζήτηση με όλο τον Γιαννιώτικο λαό για τις επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ στους τομείς της εργασίας , της παιδείας. Στους τομείς των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών δικαιωμάτων μας.
Καθώς δεν είναι μυστικό πως η πολιτική της ΕΕ – αυτή η λυκοσυμμαχία των Ευρωπαίων καπιταλιστών – επηρεάζει καθοριστικά τις εθνικές πολιτικές σε μια σειρά από ζητήματα. Αυτό δεν συνεπάγεται πως οι κυβερνήσεις, απλώς ακολουθούνε την ΕΕ, αλλά πως τα συμφέροντα των δικών μας αφεντικών, εξυπηρετούνται τα μέγιστα, από τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ.
Κατά συνέπεια δεν μπορεί να υπάρξει μια μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής καπιταλιστικής συμμαχίας, της ΕΕ. Ούτε όμως μπορεί να υπάρξει ένας εθνικός δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης εξω από αυτήν.
Μια αντικαπιταλιστική πολιτική στην χώρας μας, προϋποθέτει μια πολιτική αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης με κατεύθυνση την διάλυση της ΕΕ και την οικοδόμηση μιας αντικαπιταλιστικής εργατικής διεθνοποίησης.
Αυτή την τάση, αναγκαιότητα και δυνατότητα εκφράζει το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή, δηλαδή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Τρίτη 19/5 και ώρα 20:00

Ομιλητές:
  • Αλέκος Αναγνωστάκης [εκπαιδευτικός]
  • Γιώργος Τσακανίκας [κτηνίατρος]

Σχόλια