Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καταγγέλλει τη φασιστική, τραμπούκικη ενέργεια «αγνώστων» να κάψουν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στη Βιβλιοθήκη, το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της. Η ενέργεια αυτή είναι η κορύφωση ανάλογων τραμπουκισμών σε πολλές συνοικίες της Αθήνας με σπασίματα προεκλογικών στεκιών ακόμα και με απειλές απέναντι σε αγωνιστές – μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Προκαλεί εντύπωση που ο εμπρησμός έγινε μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, «κάτω από τη μύτη» των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.Εντύπωση προκαλεί και η συνεχιζόμενη σιωπή της κυβέρνησης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, παρόλες τις επανειλημμένες καταγγελίες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα προηγούμενα περιστατικά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη δράση τέτοιων φασιστικών ομάδων, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με τις τραμπούκικες ενέργειες τους.

Δηλώνουμε καθαρά ότι τίποτε δε μας σταματά. Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα δώσουν τη μάχη, τόσο μπροστά στις Ευρωεκλογές για την αποφασιστική καταδίκη της κυβέρνησης και της Ε.Ε, όπως και κάθε άλλου επίδοξου διαχειριστή αυτής της αντιλαϊκής, αυταρχικής πολιτικής, τη μάχη για την ενίσχυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, όσο και στις μάχες του εργατικού και νεολαϊστικου κινήματος της επόμενης μέρας.

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, σταματώντας να παίζει πια τον Πόντιο Πιλάτο. Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους τραμπουκισμούς.

Αντιπροσωπεία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 13:00 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το Γραφείο Τύπου, Αθήνα 3 Ιούνη 2009

Σχόλια