Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουνίου δύο αγωνιστές του αναρχικού χώρου και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συλλαμβάνονται για εμπρησμό atm τράπεζας στην Ανατολή. Ο ένας τραυματίζεται κατά τη σύλληψη. Οι μόνες «αποδείξεις» για τη δική τους εμπλοκής είναι οι μαρτυρίες αστυνομικών. Ήδη από την αρχή της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης οι κατηγορίες δε γίνονται στο σύνολό τους δεκτές από την εισαγγελέα. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας με διαρροές στον τύπο και το τρομολάγνο κλίμα των ΜΜΕ, κανείς από τους δύο δεν προφυλακίζεται.

Οι διώξεις και οι συλλήψεις αυτές είναι μια σκευωρία κατά των δύο αγωνιστών, ενεργών στα κινήματα του πανεπιστημίου και της πόλης. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι ανυπόστατες και βασίζονται στις γνωστής αναξιοπιστίας μαρτυρίες αστυνομικών, μαρτυρίες που συνηθίζουν να κάνουν το μαύρο άσπρο και να μετατρέπουν το ψέμα σε αλήθεια.

Οι διώξεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι η συνέχεια μιας σειράς διώξεων σε όλη την Ελλάδα μετά το Δεκέμβρη. Είναι η προσπάθεια του κεφαλαίου, του κράτους και των μηχανισμών του να πάρουν την εκδίκησή τους από την εξεγερμένη νεολαία του Δεκέμβρη. Εντάσσεται στην ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τις ευρωεκλογές που, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, έχει υιοθετήσει μια ατζέντα «τάξης και ασφάλειας», έντασης της καταστολής και της αστυνομοκρατίας και ανελέητου κυνηγητού των μεταναστών. Πρόκειται για την ατζέντα του ακροδεξιού Καρατζαφέρη, για μια άτυπη συγκυβέρνηση της γνωστής για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων δεξιάς Νέας Δημοκρατίας με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση Καραμανλή, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, δείχνει με το δάχτυλο τους μετανάστες αντί για τους τραπεζίτες, υπόσχεται περισσότερη αστυνομία αντί για μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερο κοινωνικό κράτος και ετοιμάζει διώξεις για όσους αντιστέκονται, τους εργαζόμενους που απολύονται ή βλέπουν τους μισθούς και τις ώρες εργασίας τους να συρρικνώνονται, τους μετανάστες που τους έχει καταδικάσει να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να δουλεύουν σε ακόμα αθλιότερες, τη νεολαία που αρνείται να δεχτεί ότι και το δικό της μέλλον είναι η δικτατορία της αγοράς.

- Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

- Άμεση απόσυρση των κατηγοριών!

- Φτάνει πια με τη στοχοποίηση αγωνιστών και χώρων, φτάνει πια με το κυνήγι μαγισσών!

- Η τρομολαγνεία, η καταστολή και ο ρατσισμός της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ιωαννίνων

Σχόλια