ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την προηγούμενη επίθεση και οι βάνδαλοι ξαναβεβήλωσαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο. Με τη ένοχη σιωπή των αρχών να επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Να επιβεβαιώνει τις «προστασία» που παρέχει το κράτος και οι τοπικές αρχές στο παρακράτος.

Ένα γεγονός που δεν είναι μια ντόπια ιδιαιτερότητα αλλά αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως φάνηκε και από την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση στις ακροδεξιές συμμορίες κατά την διάρκεια του τελευταίου αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Ή με την επίθεση και το κάψιμο από τις ίδιες τις δυνάμεις καταστολής του καταυλισμού στην Πάτρα.

Γεγονότα που πρέπει να ξεσηκώνει κάθε ευαίσθητο και δημοκράτη άνθρωπο. Γεγονότα που πρέπει να αφυπνίσουν τις δυνάμεις των κοινωνικών κινημάτων, του εργατικού κινήματος και της αριστεράς.

Είναι στο χέρι των μαχόμενων πολιτών , των μαζικών φορέων , των συνδικάτων να σταματήσουν την κατρακύλα που έχει μπει η χώρα και η περιοχή μας. Η σιωπή , η αφασία, ο ωχαδερφισμός, η ιδιώτευση δίνουν «κάλυψη» σε αυτούς που κινούνται στους σκοτεινούς δαιδαλώδης δρόμους της εξουσίας, του κράτους, του εγκλήματος και του παρακράτους.

Και όπως έχουμε ξανατονίσει˙ είναι στο χέρι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να οικοδομήσει μια διεθνιστική, εργατική, επαναστατική προοπτική που θα βλέπει πέρα από το σύστημα του κεφαλαίου που «θρέφει» τους ακροδεξιούς και τους νεοναζιστές. Στην γραμμή της αυτοαπελευθέρωσης της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια