Διώξτε τους φασίστες κι όχι τους μετανάστες..

Μπάτσοι, ασφ-αλήτες και λιμενικοί, στράφηκαν την Κυριακή, εναντίον της κινητοποίησης για την αποτροπή απέλασης 60 μεταναστών από το νησί μας. Χτυπώντας με μανία, τραβώντας και σκίζοντας μπλούζες, βαρούσαν άντρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά ανήλικα, τυφλωμένοι από το μίσος τους, προσπαθώντας να εμπεδώσουν στον κόσμο που κινητοποιήθηκε και τους γύρω παρατηρητές, ότι αποφασίζοντας και διατάσσοντας, δια ροπάλου (ή γκλοπ) θα απελάσουν “όποιον γουστάρουν” και κανείς ντόπιος ή ξένος δεν θα μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους. Αυτά τα όργανα “της τάξης”, φρόντισαν να “νουθετήσουν” τους “άτακτους” αγωνιστές και να “σπρώξουν” σύντροφο να πέσει μέσα στο λιμάνι, σε μια ύστατη προσπάθεια (διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή του από την προπέλα του πλοίου), να τους εμποδίσει να εφαρμόσουν τις εντολές που είχαν πάρει από ψηλά, από τα παλικάρια της οκάς (βλ. κυβέρνηση), τύπου Μαρκογιαννάκηδες. Η ενέργεια αυτή των δυνάμεων καταστολής, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο καταστολής, και αυταρχικότητας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ (της μηδενικής ανοχής στους λαθρομετανάστες και της ενίσχυσης φύλαξης των συνόρων), χέρι χέρι με το φασιστικό ΛΑΟΣ, στο ανθρωποκηνυγητό ενάντια στους κολασμένους της γης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ακόμα επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους και των αστικών κομμάτων στην εργατική τάξη της χώρας μας και μάλιστα στον πιο αδύναμο κρίκο της, στους μετανάστες. Όταν ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια, το δουλεμπόριο δεν ανησυχούσε εργοδότες και κυβέρνηση. Τώρα, που λόγω της κρίσης, θέλουν λιγότερους και ακόμα φθηνότερους μετανάστες, αλλά και τους Έλληνες να στρέφονται κατά των «ξένων» της διπλανής πόρτας και όχι ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, βάζουν την κουκούλα του καταδότη μεταναστών. Αξιοποιούν το κλίμα φόβου που έχει αναπτυχθεί σε τμήματα του πληθυσμού συγκεκριμένων περιοχών (και το οποίο έντεχνα μεγεθύνουν), καθώς και τη γκετοποίηση τμήματος του κέντρου της Αθήνας, για την οποία επίσης ευθύνονται.

Κρύβουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός (με τη βρόμικη συνενοχή της Ελλάδας) σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων κυμάτων των μεταναστών έρχονται από αυτές τις χώρες. Από χώρες που πλήττονται από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, αλλά και τις «ρουκέτες» οικονομικής φρίκης και απίστευτης φτώχειας με τις οποίες βομβαρδίζουν οι πολυεθνικές τον πλανήτη. Κρύβουν ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα (όπως ζητούν οι καπιταλιστές για τα προϊόντα τους), γιατί προσκρούουν στην Ευρώπη – φρούριο και ειδικά στο άθλιο αντι-Μεταναστατευτικό Σύμφωνο, που απαγορεύει σε κάθε μετανάστη να προχωρήσει μέσα στην ΕΕ και τον επιστρέφει στη χώρα – εισόδου προς απέλαση.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και καθώς βλέπουμε ότι η επίθεση κατά των μεταναστών πάει χέρι – χέρι όχι μόνο με τον Καρατζαφέρη αλλά και με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των νέων, με επιθέσεις κράτους και παρακράτους – φασιστοειδών, εναντίων αριστερών χώρων και οργανώσεων, κινημάτων, αγωνιστών και τις ανθρωποφάγες (αντι)μετταρρυθμίσεις σε παιδεία, ασφάλιση, εργασία και υγεία, που στόχο έχουν να μας πεθάνουν. Αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι καμία κρίση, αλλά ο κόσμος της εργασίας (ντόπιος και “ξένος”) και αυτόν βάλθηκαν να εξοντώσουν με κάθε τρόπο.

Είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα, οι μαζικοί φορείς, οι δυνάμεις της Αριστεράς και ειδικά της αντικαπιταλιστικής - επαναστατικής Αριστεράς να πάρουμε άμεσα μαζικές πρωτοβουλίες διεκδικώντας:

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν – να μην εφαρμοστούν τα απάνθρωπα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ
Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί ανασφάλιστη εργασία μεταναστών και όχι μόνο. Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες και σε όλους τους «μαύρους» της εργασίας.
Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.
Άμεσα μέτρα βοήθειας στους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα σημεία (κέντρο Αθήνας, λιμάνι Πάτρας κλπ): στέγαση, σίτιση, υγιεινή για όλους, μακριά από κάθε λογική γκέτο και στρατοπέδου συγκέντρωσης. Κτύπημα των εγκληματικών κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται και τους αξιοποιούν.
Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.
Ελληνική υπηκοότητα σε όσους μετανάστες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και μένουν εδώ, στους διαμένοντες για πολλά χρόνια κλπ. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου (καταρχήν στις δημοτικές εκλογές).
Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.
Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας κλπ. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν.
Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας. Συνολικά απαιτείται πάλη για την ενότητα της εργατικής τάξης, γιατί μετά τη σημερινή επίθεση στους νέους μετανάστες ακολουθούν οι παλιότεροι και οι ντόπιοι. Δημιουργία και σήμερα μορφών αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης των μεταναστών.

Αγώνας για την ανατροπή της συνολικής αντεργατικής επίθεσης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, μέτωπο ενάντια στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ και τις φασιστικές συμμορίες, συνολικό μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το νεοφασισμό. Πάλη για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η καταλήστευση των χωρών της Αφρικής και της Ασίας από τα πολυεθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια. Για να ανατραπεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, στην προοπτική μιας άλλης, σύγχρονα κομμουνιστικής κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα τους και την καταγωγή τους.


Δεν έπρεπε να μας προκαλέσουν. Η οργή ξεχείλισε και θα το πληρώσουν! Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή.

Από δω και μπρός θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, πιο ενωμένους, πιο οργανωμένους. Πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών. Πόλεμος ταξικός! Καμιά ειρήνη με φασίστες, εργοδοσία και δυνάμεις καταστολή.

Η αλληλεγύη είναι το όπλο των λαών. Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι. Η επίθεση είναι κοινή. Το ίδιο και ο αγώνας απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΧΙΟΥ

Σχόλια