ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Η σκούπα Ευρωπαϊκής Ένωσης- ΝΔ-ΛΑΟΣ με την οποία συναινεί το ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων.

Ολοι στο φεστιβάλ της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας

28/8 9 μ.μ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ 29/8 8μ.μ ΣΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέες και Νέοι,

Για την ανασφάλιστη εργασία, για τα 700 ευρώ κατώτερο μισθό, για τα stage, για την ασφάλιση μισθωτών στο ΤΕΒΕ, για τη μερική απασχόληση, για την απλήρωτη εργασία, για την τρομοκρατία και την ανασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για τη θηλιά των τραπεζών σε βάρος των νοικοκυριών, για το πνίξιμο των μικρών επαγγελματιών από τις πολυεθνικές, για το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για τη διάλυση- εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, για την ασυδοσία των εμπόρων ναρκωτικών ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, οι οποίοι ψάχνουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής με την απόδρασή τους με κάθε τίμημα από τις διαλυμένες και κατεχόμενες χώρες τους.

Η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και η συσσώρευση της ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης από ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και τις αστικές τάξεις των χωρών καταγωγής των μεταναστών δημιουργούν τα μεταναστευτικά ρεύματα. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν τον «μπαμπούλα» του μετανάστη «αξιοποιώντας διάφορα πρωτοπαλίκαρα» της αστυνομίας, το ΛΑΟΣ, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τους αντίστοιχούς τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, δημιουργώντας ένα άλλοθι για την κυρίαρχη πολιτική της σήψης, της διαφθοράς, των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.

Η επίθεση τους μετανάστες είναι επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους συνολικά! Η Ε.Ε. και η κυβέρνηση επιλέγουν να χτυπήσουν όλους μας δαιμονοποιώντας την παρουσία των πιο απελπισμένων και περιθω­ριοποιημένων συνανθρώπων μας. Οι μετανά­στες (όπως και όλοι οι φτωχοί και ανειδίκευτοι εργαζόμενοι) είναι τα πρώτα θύματα της καπι­ταλιστικής κρίσης. Αυτοί απολύονται πρώτοι, αυτοί είναι κυρίως χωρίς ασφάλιση, αυτοί πρώτοι υπόκεινται σε ληστρι­κή εκμετάλλευση. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων πρέπει να οικοδομούνται στο έδαφος της κοινής ταξικής μοί­ρας και των συλλογικών εργατικών συμφερόντων τους.

Το αστικό μπλοκ επιχειρεί να στρέψει την αγανάκτηση για την μπόχα των σκανδάλων, για τη λιτότητα, την ανεργία και τη φτώχεια μας όχι πάνω του αλλά στον διπλανό μας, τον ξένο εργάτη σήμερα, τον «προνομιούχο» δημόσιο υπάλληλο και αυτόν που παίρνει επιδόματα αύριο.

Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνι­κισμό και την καταστολή, για την α­νατροπή του Συμφώνου της ΕΕ για τη μετανάστευση, του τρομονόμου, του ευρωστρατού και της Ευρώπης- ­φρούριο. Για να κλείσουν τα κέντρα κράτησης όπου υπάρχουν, να μην α­νοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, να σταματήσουν οι επαναπροωθή­σεις σε φασιστικά καθεστώτα, να χορηγείται πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες που διώκονται για τις ιδέες και τις αγωνιστικές πράξεις τους. Για ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους, με ασφάλιση, δωρεάν περίθαλψη, και υπηκοότητα στα παιδιά τους, για να ζουν και να σπουδάζουν στον τό­πο γέννησής τους. Για να αποκτή­σουν πολιτικά δικαιώματα οι μετανά­στες και να ανοίξουν τα συνδικάτα γι' αυτό το σημαντικό κομμάτι της ερ­γατικής τάξης.

Να υπάρξει αμείλικτη τιμωρία των δουλεμπόρων. Να εξαρθρωθεί τώρα το δίκτυο εκμετάλλευσης των μεταναστών (πλαστά χαρτιά, λεφτά κάτω από το τραπέζι κτλ)

Χρειάζεται αγώνας να φύγουν τώρα το ΝΑΤΟ και όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από Αφγανιστάν, Ιράκ, κ.α. Να σταματήσει η καταλήστευση των αφρικάνικών χωρών που καταδικάζει στην πείνα και το θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους. Σε αυτή την κατεύθυν­ση πρέπει να συμβάλουν άμεσα ερ­γατικά σχήματα, σωματεία και ευρύ­τερες πολιτικές και κινηματικές πρω­τοβουλίες.

Στην προσπάθειά τους να κάνουν τους εργαζόμενους συνένοχους στα ολοκληρωτικά τους σχέδια και να κάνουν το ρατσισμό εργαλείο ταξικού εμφυλίου και περαιτέρω περάσματος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ!

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή ν.Πρεβέζης

(στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συμμετέχουν ανένταχτοι, το ΝΑΡ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΣΕΚ, το ΕΚΚΕ, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ, η ΟΚΔΕ –Σπάρτακος, η Κομμουνιστική Ανανέωση, οικολόγοι εναλλακτικοί)

Σχόλια