Να αποφυλακιστεί τώρα ο Θ. Ηλιόπουλος

Όλοι, όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/8, 7μμ στα Προπύλαια

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου που οργανώνουν σωματεία και η πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που θα γίνει την Πέμπτη 27 Αυγούστου 7μμ στα Προπύλαια και την πορεία στη Βουλή.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία. Είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Ιουλίου μετά την απόρριψη και της τελευταίας αίτησης αποφυλάκισής του.

Στη συνάντηση της επιτροπής συνδικαλιστών με τον ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρωτοφανή κυνισμό της κυβερνητικής εξουσίας. Δήλωσε αναρμόδιος και αντιμετώπισε με γραφειοκρατική αναισθησία τις εκκλήσεις των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών της Γ και Ε ΕΛΜΕ καθώς και των μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης .να πάρει υπόψη του τον κίνδυνο θανάτου του απεργού πείνας. Η υπόσχεση-δέσμευση του ότι θα μεριμνήσει για να εξετάσει η εισαγγελία έγκαιρα την νέα αίτηση αποφυλάκισης των δικηγόρων δεν καθησυχάζει κανένα καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη επίσκεψη επιτροπής συνδικαλιστών πρίν από ένα μήνα.

Να γνωρίζει η κυβέρνηση που άφησε αυτές τις μέρες να καεί ολόκληρη η Ανατολική Αττική με τις πυρκαγιές ότι δεν μπορεί να κάψει το πνεύμα της εξέγερσης του Δεκέμβρη με την τιμωρία του Θοδωρή Ηλιόπουλου. Θα μας βρουν μπροστά τους εργαζόμενους και νεολαία στον αγώνα για την άμεση απελευθέρωση του Ηλιόπουλου.

Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν οι Ηλίας Παπαχατζής και Πέτρος Κωνσταντίνου

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου PDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009 17:56


Όπως είναι γνωστό ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη στην οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα, μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ, όπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις μάρτυρες και δημοσιογράφοι. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και φωνάζει για την αθωότητά του. Από τις 10 Ιουλίου, ο Θ. Ηλιόπουλος βρίσκεται σε Απεργία Πείνας!


Θεωρούμε ότι οι συνεχείς απορρίψεις των αιτήσεών του για αποφυλάκιση αποτελούν πρόκληση και πραγματικό σκάνδαλο. Το αποκορύφωμα ήταν στις Ιουλίου όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην φυλακή προσθέτοντας αυθαίρετα στο κατηγορητήριο κι άλλα επιβαρυντικά στοιχεία. Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε εξακολούθηση της κράτησης για μια τέτοια υπόθεση, όταν οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί.

Και δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι ένας από τους τρεις δικαστές είναι ο 13ος ανακριτής Ελευθέριος Γεωργίλης, ο οποίος έθεσε την υπόθεση της αναζήτησης των ηθικών και φυσικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο αρχείο. Και ήταν αυτή η προκλητική απόφαση που οδήγησαν το Θοδωρή Ηλιόπουλο στην απόφαση για απεργία πείνας. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή έκφραση εκδικητικότητας και δικαστικού ρεβανσισμού που δεν στρέφεται μόνο ενάντια σε έναν αγωνιστή που δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά και συνολικά ενάντια στο κίνημα. Συνεχίζει τον ίδιο κατήφορο του δικαστικού αυταρχισμού που προσφέρει ασυλία στους εργοδότες και βγάζει παράνομη κάθε εργατική κινητοποίηση. Συντονίζεται με την ένταση της αστυνομικής τρομοκρατίας, τις νέες ρυθμίσεις για τις κουκούλες και την απελευθέρωση των παρακολουθήσεων/υποκλοπών, την βάναυση μεταχείριση των μεταναστών και των προσφύγων.

Είναι γελασμένοι, όμως, εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες κινήσεις θα κάμψουν το κίνημα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στον δικαστικό και αστυνομικό αυταρχισμό, θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα, θα ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Σε αυτό το πλαίσιο ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο Θοδωρή Ηλίοπουλο και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ του.

Σχόλια