Ανακοίνωση - Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την καταστροφή του προεκλογικού περιπτέρου της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) στο Παγκράτι τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Σεπτέμβρη.

Το περίπτερο –Ευτυχίδου και Σπύρου Μερκούρη- ξεριζώθηκε, από τη θέση που ήταν εγκατεστημένο και εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για θρασεία επίθεση, με όλα τα χαρακτηριστικά της τραμπούκικης δράσης φασιστικών και νεοναζιστικών συμμοριών. Εντάσσεται στις επιχειρήσεις που εξαπολύει το γνωστό παρακράτος των φασιστικών ομάδων ενάντια σε αριστερές πολιτικές οργανώσεις και μετανάστες. Αυτές οι συμμορίες, όπως της Χρυσής Αυγής, έχουν αποθρασυνθεί το τελευταίο διάστημα με τη κάλυψη που τους δίνουν τα πογκρόμ της Αστυνομίας ενάντια στους μετανάστες, η ουσιαστική άθλια συμπόρευση ΝΔ και ΛΑΟΣ και συνολικότερα οι επιθέσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Θυμίζουμε ότι περίπτερα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α είχαν γίνει στόχος ανάλογων επιθέσεων και στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Ενδεικτικά : η απόπειρα εμπρησμού του κεντρικού περιπτέρου επί της Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας και το σπάσιμο του περιπτέρου στο Βύρωνα από συμμορία που άφησε την «υπογραφή» της με εμετικά ναζιστικά σύμβολα.

Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν το φόντο στο οποίο διεξάγονται οι ευρωεκλογές από την πλευρά του κράτους και του αστικού μπλοκ εξουσίας, όσον αφορά τις δυνατότητες για προβολή των απόψεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Καταρρίπτεται ο μύθος της λεγόμενης «ισονομίας». Είναι εμφανής η προσπάθεια να διατηρηθεί με όλα τα μέσα η κυριαρχία του επίσημου πολιτικού σκηνικού χωρίς ταλαντεύσεις και κλυδωνισμούς προς τα αριστερά. Με πληρωμένο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό χρόνο για τα κόμματα του αστικού πολιτικού φάσματος και ουσιαστικό αποκλεισμό των υπόλοιπων. Με μοίρασμα τακτικών επιχορηγήσεων και των έκτακτων εκλογικών ενισχύσεων εκατομμυρίων € στα κοινοβουλευτικά κόμματα, κ.α..

Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν κάμπτονται από τέτοιες επιθέσεις. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα συνεχίσει αταλάντευτα τη δράση της τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις εκλογές, σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, για να ξεφορτωθούμε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστολής, του ρατσισμού, του πολέμου και της καταστροφής του περιβάλλοντος για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.

20/9/2009

Η Τοπική Επιτροπή της
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βύρωνα- Παγκρατίου- Καισαιριανής

Σχόλια