Κοροϊδία…

Νομάρχης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ κάνουν στραβά μάτια για το Ρυθμιστικό

Το ανώτατο όριο της προεκλογικής σκοπιμότητας και κοροϊδίας συμβαίνει στο νομαρχιακό συμβούλιο της 23/9/2009. Αφού πρώτα ο νομάρχης έβαλε στην ημερήσια διάταξη την κουβέντα για το Ρυθμιστικό που «τσιμεντώνει» το λεκανοπέδιο και τη λίμνη οριστικά και αμετάκλητα, μετά το έβγαλε, λόγω αιτήματος… της αριστεράς.

Οι απαντήσεις της πραγματικότητας είναι σκληρές για τον επαμφοτερίζοντα ΣΥΡΙΖΑ και το δέσμιο των «μικρομεσαίων» συμφερόντων ΚΚΕ: Φοβούνται να συζητήσουν το Ρυθμιστικό, στο οποίο μάλιστα έχουν βρει και «θετικά σημεία» (τα βρήκε η… Οικολογική Αριστερά μάλιστα), φοβούνται να έρθουν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα, μεγάλα και μικρά, φοβούνται να διακυβεύσουν τις πολύτιμες ψήφους τους. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ από το φόβο να μη μπει στη Βουλή, το δε ΚΚΕ μήπως και δε βγει τρίτο κόμμα. Για το ΠΑΣΟΚ, ούτε κουβέντα να γίνεται: Έχει αποδεχθεί το Ρυθμιστικό Καλογιάννη με την ένοχη σιωπή του, δεν κάνει καν κριτική στο σχέδιο και το κάνει «γαργάρα». Όσο για το νομάρχη, είναι προφανές ότι ο μοναδικός εκλογικός συντονιστής της ΝΔ στο νομό δεν θα διακινδύνευε ούτε μια ψήφο από την καταρρέουσα παράταξή του. Αυτή τη φορά όμως, αντί για τους απολυταρχικούς τρόπους με τους οποίους έχει καταργήσει τη συζήτηση στο νομαρχιακό συμβούλιο, βρήκε συμμάχους στην αριστερά.

-Καμία οικοδόμηση στο Μάτσικα. Να γίνουν ανταλλαγές εκτάσεων με τους εκεί ιδιοκτήτες, αφού ξεκαθαριστεί ότι δεν θα επιτραπεί κανενός είδους δόμηση.


-Να ξηλωθούν το παράνομο ΚΤΕΛ του νομάρχη και τα αναχώματα γύρω από τη λίμνη.

-Να μη φτάσει η Γεννηματά στην Εγνατία και να «περικυκλώσει» τη λίμνη ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.

-Να φύγουν τα τραπεζοκαθίσματα από τη λίμνη.

-Πάρτε πίσω το Ρυθμιστικό του τσιμέντου, τώρα!

Σχόλια