Ψηφοδέλτιο για το νομό Ιωαννίνων

Ασπρούδη Αικατερίνη του Θωμά
Είναι 27 ετών, κάτοικος Ιωαννίνων, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και του Νέου Αριστερού Ρεύματος και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα πόλης που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων (ΞΕΝΙΑ, Πλατεία, ΚΤΕΛ). Είναι μέλος του Συλλόγου Διδασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Ιωαννίνων. Είναι η πρώτη φορά που είναι υποψήφια σε βουλευτικές εκλογές.

Γεωργίου Λεωνίδας του Γεωργίου
Είναι 42 ετών, κατάγεται από τη Λυκοστάνη και είναι κάτοικος Ιωαννίνων. Εργάζεται ως αγρότης και εικαστικός. Από νεαρή ηλικία έχει ενεργοποιηθεί στο μαζικό κίνημα όπου και συμμετείχε στο κίνημα κατά των πυρηνικών. Με τη δημιουργία των οικολόγων εναλλακτικών δραστηριοποιήθηκε στο θέμα της ανακύκλωσης και σε διάφορα κινήματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή γύρω από το περιβάλλον. Έχει αρθρογραφήσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για θέματα που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας για τη μη ξύλευση του δάσους της Λυκοστάνης στην περιοχή του Μέγα Λόγγου. Από το 2005 είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με την ΕΝωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά για το νομό Ιωαννίνων.

Ηλίας Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Είναι ετών 57, κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου και είναι κάτοικος Ιωαννίνων. Από μικρή ηλικία στρατεύτηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης κ το κομμουνιστικό κίνημα. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Νέου Αριστερού Ρεύματος στα Γιάννενα. Αργυροχόος στο επάγγελμα, υπήρξε και συνεχίζει να είναι μαχόμενος συνδικαλιστής. Για πάρα πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Μετάλλου του νομού Ιωαννίνων. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων και της δημόσιας περιουσίας που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας. Για πολλές εκλογικές μάχες και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων με το ΜΕτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Καλαμαράς Μιχαήλ του Σταύρου
Είναι 31 ετών, κάτοικος Ιωαννίνων και μέλος της ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς). Συμμετέχοντας στα σχήματα της Ε. Α. Α. Κ., διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επί σειρά ετών. Δραστηριοποιείται στο αντιρατσιστικό κίνημα από το 1997 συμμετέχοντας στην Αντιρατσιστική Κίνηση Ιωαννίνων και ήταν ενεργός στη διοργάνωση των Αντιρατσιστικών Φεστιβάλ στα Γιάννενα. Συμμετέχει στα κινήματα πόλης και ήταν μέλος του Δικτύου Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων. Δραστηριοποιείται στο αντιπαγκοσμιοποιητικό και αντιπολεμικό κίνημα μέσα από το Δίκτυο των Ευρωπορειών από το 1998 και στη συνέχεια μέσα από το Κοινωνικό Φόρουμ Ιωαννίνων και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Αρθρογραφεί στο blog «ανορθογραφίες» ενάντια στις νεοκαθαρευουσιάνικες και εθνικιστικές απόψεις για την ελληνική γλώσσα και τις άλλες γλώσσες στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Αντιεθνικιστικής- Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας. Εργάζεται ως επιμελητής κειμένων σε γιαννιώτικο εκδοτικό οίκο και συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία συλλόγου εργαζόμενων μεταφραστών, επιμελητών και διορθωτών. Είναι η πρώτη φορά που είναι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Μπότσιος Ανδρέας του Θωμά
Είναι 49 ετών, κάτοικος Ζίτσας και μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος. Αγροτο- κτηνοτρόφος που συμμετείχε ενεργά στα κινήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Ηπείρου. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ζίτσας. Για πολλές εκλογικές μάχες και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων με το ΜΕτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τσακανίκας Γεώργιος του Πέτρου
Είναι 35 ετών. Ως μαθητής στο πολυκλαδικό λύκειο της πόλης συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων 90-91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου. Σπούδασε στο τμήμα Κτηνιατρικής στο Α. Π. Θ. όπου και συμμετείχε στο σχήμα της Ε. Α. Α. Κ. Φοιτητική Αυτόνομη Κίνηση Αντίστασης. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής. Είναι μέλος της ΑΡιστερής ΑΝασύνθεσης, συμμετείχε στο μετωπικό σχήμα της ΕΝ. ΑΝΤΙ. Α., και δραστηριοποιείται ενεργά σε σχήματα, παρεμβάσεις κ κινήματα για την πόλη και το περιβάλλον. Είναι μέλος του σχήματος της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Κτηνιάτρων και της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γεωτεχνικών Ηπείρου. Είναι εκλεγμένος γραμματέας του παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Από το 2002 εργάζεται στο χώρο της κτηνοτροφικής παράγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων με αντικείμενο την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Είναι η πρώτη φορά που είναι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Τσιρώνης Γεώργιος του Νικολάου
Είναι 26 ετών, κάτοικος Ιωαννίνων και μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των καταλήψεων ενάντια στο νόμο Αρσένη. Σπούδασε Ιατρική στα Γιάννενα όπου για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών ως μέλος της Πρωτοβουλίας Γένοβα. Από το 2003 μέχρι σήμερα πρωταγωνίστησε στο αντιπολεμικό κίνημα της περιοχής από τη θέση του συντονιστή της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο Ηπείρου. Από το 2007 είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2008 είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2008- 2009 εργάστηκε ως αγροτικός γιατρός στο περιφερικό Ιατρείο Ανατολικής του Κέντρου Υγείας Πραμάντων όπου και συμμετείχε ενεργά στο απεργιακό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι η πρώτη φορά που είναι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές.

Σχόλια