Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή και στήριξη στις κινητοποιήσεις 31 Οκτώβρη έως 5 Νοέμβρη κατά του «Διακυβερνητικού Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης». Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων που είναι συνένοχες στα εγκλήματα κατά των μεταναστών και προσφύγων έρχονται για να συζητήσουν υποκριτικά «μεταναστευτικές πολιτικές για την ανάπτυξη» στις 4-5 στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 2-3 Νοέμβρη στον πολυτελή Αστέρα της Βουλιαγμένης μια «κοινωνία των πολιτών» με οργανώσεις επιλεγμένες από το ίδρυμα Ωνάση θα δίνουν άλλοθι.
 
Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η διαχείριση της κρίσης με τις πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας τράπεζας και μάλιστα με στυγνά δικτατορικά καθεστώτα, η κλιματική καταστροφή αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφεύγουν στη προσφυγιά και την μετανάστευση.

Η ΕΕ οικοδομεί την ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, επιτίθεται με αγριότητα σε βάρος των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών και οι κυβερνήσεις, μαζί τους και οι ελληνικές, τους έχουν βάλει στο στόχαστρο με ρατσιστικούς νόμους, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλείσιμο των συνόρων με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της FRONTEX, μαζικές απελάσεις και επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, εργασιακό μεσαίωνα, δουλεμπόριο και ανασφάλιστη εργασία. 

Τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες μεταναστών από την Αστυνομία σε Αστυνομικά Τμήματα Αμπού Γκράιμπ έχουν κοστίσει τις ζωές ανθρώπων πρόσφατα του Μοχάμεντ Καμράν στη Νίκαια, πέρυσι τριών μεταναστών στη Π.Ράλλη στην ουρά για αίτηση ασύλου. Η εργοδοτική τρομοκρατία έβαλε στο στόχαστρο της την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.. Ενώ οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα και τη Πάτρα πήραν χαραχτήρα πογκρόμ.

Όλα αυτά δεν απασχολούν τους υπουργούς των χωρών που θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής αλλά το πώς θα συνεχίσουν οι ρατσιστικές πολιτικές διάσπασης των εργαζόμενων για να φορτωθούν στις πλάτες όλων μας τα βάρη της κρίσης, οι μαζικές απολύσεις, τα κλεισίματα εργοστασίων, οι περικοπές των δημόσιων δαπανών για εκπαίδευση, υγεία, κοινωνική ασφάλιση για να μειωθεί τάχα το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση που επιχειρεί να αφήσει στο απυρόβλητο όλο τον αστυνομικό και ρατσιστικό μηχανισμό εκμετάλλευσης και καταπίεσης που στήθηκε την τελευταία εικοσαετία από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμούς και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα , μόνο ένα κίνημα μαζικό μπορεί να επιβάλει κατακτήσεις.Μόνο η ενότητα και η κοινή πάλη ντόπιων και μεταναστών εργατών ενάντια στην πολιτική του κέρδους, της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση, να βελτιώσει την ζωή όλων μας και να ακυρώσει στην πράξη την διάσπαση που οι κυρίαρχες τάξεις και οι ρατσιστικές απόψεις προσπαθούν να επιβάλλουν μέσα στον κόσμο της δουλειάς.Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους, να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, τιμωρία των βασανιστών δολοφόνων αστυνομικών, να μπει τέλος στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. 
 
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις φορέων και κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων και κοινοτήτων μεταναστών:

- 31 Οκτώβρη, Σύνταγμα, 2.00 μμ, Συγκέντρωση-διαδήλωση
- 2 Νοέμβρη. Συναυλία στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, 6.00 μμ
- 4 Νοέμβρη, Σύνταγμα 6.00 μμ Συγκέντρωση-πορεία στο Μέγαρο Μουσικής
- Παρεμβαίνουμε στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Αντισυνόδου 1-3/11 στην ΑΣΟΕΕ
 

Σχόλια