Ανακοίνωση για την απεργία στον ΟΛΠ

Παράνομες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και όχι οι απεργίες των εργατών  
 


Η ΑΝΤκαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που κήρυξε παράνομη την απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών, υιοθετώντας τα επιχειρήματα και τις επιθυμίες κυβέρνησης και εργοδοτικών οργανώσεων. Το 2008 είχε υπάρξει παρόμοια απόφαση, η οποία απαγόρευε στο μέλλον κινητοποιήσεις με αίτημα τη μη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. 

Και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ κυβέρνηση οι απεργίες και τα αιτήματα των εργαζομένων που στρέφονται με αποφασιστικό τρόπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη συντηρητική πολιτική βγαίνουν εκτός νόμου. Νόμος είναι το δίκιο των εργατών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Παράνομες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κέρδη των εργοδοτών, η λιτότητα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις!!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους λιμενεργάτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να κλιμακώσουν την πάλη τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συντονιστούν τον αγώνα τους μαζί με τους λιμενεργάτες, για να μην περάσει η απαγόρευση των απεργιών, για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αθήνα 10 Νοέμβρη 2009

Σχόλια