Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


 Μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις η απάντηση στο όργιο τρομοκρατίας της κυβέρνησης


Παρά το όργιο αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης, τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις, τις επιθέσεις σε στέκια και κοινωνικά κέντρα- όπως στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο Ιωαννίνων, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων της τάξης ενάντια σε διαδηλωτές- όπως η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ επίθεση- τύπου Γκοτζαμάνη- ενάντια στο μέλος το ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελικής Κουτσουμπού, που οδήγησε στο βαρύτατο τραυματισμό της- οι πορείες στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν μεγαλειώδης και ογκώδης.
Χιλιάδες οι διαδηλωτές σε όλη την χώρα, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές με πανό των σωματείων , των συνελεύσεων, των καταλήψεων και των σχολείων έδωσαν δυναμικό παρών αψηφώντας την κρατική τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία.
Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης που μετέτρεψε σε Γάζα και Άουσβιτς – με το ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ- την χώρα.
Καταγγέλλουμε τον αυτάρεσκο, αυταρχικό υπουργό της «προστασίας του πολίτη», Μιχάλη Χρυσοχοίδη που βάφτισε τους διαδηλωτές φασίστες και ναζιστές. Που χαρακτήρισε τις εκατοντάδες φρονηματικές προσαγωγές μέτρο υπεράσπισης της δημοκρατίας. Έχουμε την άποψη πως για υπουργός της χούντας θα ήταν πολύ καλός.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ανά την Ελλάδα – ο ίδιος ο υπουργός της «προστασίας του πολίτη»(;;;) μίλησε για 200 χιλιάδες διαδηλωτές - που στο δρόμο, αγωνιστικά και μαχητικά «έσπασαν» την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που έχει ως στόχο το «μάντρωμα» των εργαζόμενων και της νεολαίας στο «καναπέ» για να περάσει τα αντεργατικά, αντιδημοκρατικά μέτρα της. Να είναι σίγουρη η κυβέρνηση πως θα «σπάσει τα μούτρα της». Σύντομα – με επόμενο ραντεβού την απεργιακή κινητοποίηση τις 17ης Δεκεμβρίου- ακόμη πιο πολλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι θα βρεθούν στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ.
- Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των διαδηλωτών από την ομάδα Δέλτα που τραυμάτισαν σοβαρά την αριστερή αγωνίστρια, μέλος του ΕΕΚ στο Σύνταγμα.
- Να αφεθούν αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους διωκόμενους του περσινού και του φετινού «Δεκέμβρη».

Ιωάννινα 9/12/09

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Σχόλια