ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ





Οι αγώνες στα χέρια των κτηνοτροφών



Είναι ολοφάνερο πως η δήλωση του νέου προέδρου της «Δωδώνης» πάει να κερδίσει χρόνο, βγάζοντας λάδι την πολιτική της νέας κυβέρνησης. Αντίστοιχη πολιτική στάση ακολούθησαν και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και οι πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ. Όλοι αυτοί δουλεύουν συνειδητά ή ασυνείδητα για να εφαρμοστεί η πολιτική των καρτέλ γάλακτός και της ΕΕ. 
 
Οι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να τσιμπήσουν. Εάν η νέα διοίκηση επιθυμεί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα των κτηνοτρόφων άμεσα πρέπει να συνεδριάσει για να δώσει τιμές που θα ικανοποιούν το σύνολο των κτηνοτρόφων. Άμεσα να αποφασίσει να δώσει μέρισμα για το οποίο ο νέος πρόεδρος δεν είπε κουβέντα.

Ούτε πρέπει να τσιμπήσουν από την απαράδεκτη στάση της ΕΑΣΙ που προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους αγελαδοτρόφους και τους προβατοτρόφους, παίζοντας και αυτή ένα βρώμικο κυβερνητικό παιχνίδι της διάσπασης του μετώπου των αγροτοκτηνοτρόφων.

Η στάση των κυρίαρχων κυβερνητικών κομμάτων είναι γνωστή και όπως ξαναείπαμε στοχεύει στο να απονευρώσει την μαχητική στάση των κτηνοτρόφων. Άσχημη έκπληξη προκαλεί όμως η στάση του ΚΚΕ. Την ώρα που οι κτηνοτρόφοι είναι στο δρόμο και με πρωτοβάθμιες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συντονίζουν τον αγώνα τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, κατανοώντας πως είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ γάλακτος και η πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ, το ΚΚΕ καλεί να συμπορευτούν με την σχεδόν ανύπαρκτη ΠΑΣΥ, το μετωπικό σχήμα του στους αγρότες.

Δίχως να έχει εμφανιστεί πουθενά εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά του κτηνοτροφικού κινήματος. Πέφτοντας θύματα και οι ίδιοι της αδιέξοδης πολιτικής της ηγεσίας τοπικής και κεντρικής που στην πραγματικότητα έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζει χρόνο η πολιτική της κυβέρνηση των καρτέλ γάλακτος και της ΕΕ.

Καλούμε τους αγωνιστές του ΚΚΕ να επανδρώσουν το μέτωπο των κτηνοτρόφων, μαζί με το μέτωπο των κτηνοτρόφων που θα πρέπει να δώσει άμεση απάντηση στην παρελκυστική πολιτική της κυβέρνησης- των πολιτικών δυνάμεων- του καρτέλ γάλακτος είναι μπορετό να εξασφαλίσουν τιμές που θα επιδράσουν και σε πανελλαδική κλίμακα στις τιμές των παραγωγών. Τώρα μαζί μπορούμε!!!!


Ιωάννινα 30/ 12/09


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους


Χαιρετίζουμε την μάχιμη, μαζική και αγωνιστική στάση των αγροτοκτηνοτρόφων που διεκδικούν τιμές αξιοπρέπειας για το γάλα που δίνουν στην ΔΩΔΩΝΗ. Μόνο με τον αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν τιμές που θα τους καλύπτουν το εισόδημα και το επίπεδο της ζωής.


Μακριά από λογικές εκτόνωσης, αποκλιμάκωσης, διχασμού και διάσπασης, όλοι μαζί μπορούν να νικήσουν. Μακριά και από λογικές που τους οδηγούν σε πολιτικά τερτίπια: Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση των βουλευτών, των τοπικών πολιτικών παραγόντων, της ηγεσίας της ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών που είχαν συμφωνήσει μαζί με τα κυρίαρχα κόμματα τους σε αυτές τις τιμές και τώρα πάνε να εκτονώσουν και να κλείσουν τις μαχόμενες διαθέσεις των αγροτοκτηνοτρόφων. Δεν είναι τυχαίο πως περίμεναν την περίοδο των γιορτών για να δώσουν αυτές τις εξευτελιστικές τιμές.


Εδώ και τώρα κλιμάκωση του αγώνα μαζί με όλο τον λαό που πληρώνει την κρίση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Μαζί με τους εργαζόμενους που βλέπουν και αυτοί το εισόδημα τους να μειώνεται, τους εργαζόμενους που μένουν απλήρωτοι, τους εργαζόμενους που χάνουν την εργασία τους. Μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΩΔΩΝΗ που αγωνίζονται να μονιμοποιηθούν. Να εξασφαλίσουν και αυτοί μια αξιοπρεπή εργασία και πληρωμή. Η εξασφάλιση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων βρίσκεται στην πώληση των προϊόντων της ΔΩΔΩΝΗΣ και αυτό περνάει μέσα από την ενίσχυση του εισοδήματος της εργατικής τάξης και των ελευθέρων επαγγελματικών.


Οι κτηνοτρόφοι της ΔΩΔΩΝΗΣ άμεσα πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους σε πανελλήνια βάση, μόνο με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν νικηφόρα τα καρτέλ γάλακτος που επηρεάζει καθοριστικά και την νέα κυβέρνηση. Ένας αγώνας που πρέπει να πάρει πολύμορφο χαρακτήρα που θα καθοριστεί απο τους ίδιους του κτηνοτρόφους. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσουν να ενισχύουν με κάθε μέσο αγώνα τον αγροτοκτηνοτρόφων και τον συντονισμό τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα.




Ιωάννινα 29/12/09


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Σχόλια