Αντικαπιταλιστική Ανατροπή - η μόνη λύση

Με την προσφυγή στον «μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε ανοιχτή σύμπραξη με τους τραπεζίτες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τους εγκληματίες του ΔΝΤ, προχωράει σε μια ιστορική επίθεση με στόχο την συντριβή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων. 

Το τι σημαίνει η προσφυγή στον «μηχανισμό» το ξέρουμε πολύ καλά. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και απελευθέρωσή τους στον ιδιωτικό, μειώσεις μισθών παντού, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κλπ  Ότι δεν κατάφερε η αστική τάξη να πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια λόγω των λαϊκών αντιστάσεων επιχειρεί η κυβέρνηση να το πετύχει ενωμένη με την δύναμη αυτών των παγκόσμιων καπιταλιστικών μηχανισμών μέσα στα επόμενα 2 χρόνια! Για αυτό, άλλωστε, ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ και η μαύρη συντεχνία των τραπεζιτών, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, η Μπακογιάννη και όλοι οι εκπρόσωποι του κατεστημένου, στηρίζουν επί της ουσίας την κυβέρνηση και την «προσφυγή».Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ -  ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ -  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ! 

Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτόν τον …Μεσαίωνα.!  Με την  κλιμάκωση του οικονομικού και πολιτικού αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων απέναντι στη νέα «Ιερά Συμμαχία» του κεφαλαίου, του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.  Να κλιμακώσουμε με απεργίες και αγώνες διαρκείας, καταλήψεις χώρων δουλειάς και σχολών, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια. Να ανατρέψουμε την επίθεση, να κάνουμε αδύνατη την εφαρμογή της, να μπει σε κρίση ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Να συντριβούν όχι οι εργαζόμενοι αλλά οι δυνάμεις του κεφαλαίου.  Όχι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας αλλά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Η επιτυχία της απεργίας στις 22 Απρίλη, όλο το μέχρι τώρα απεργιακό κύμα, μπορεί να γίνει αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα για το εργατικό κίνημα σε όλους τους χώρους. 

ΔΝΤ- ΕΕ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ 

Πολλοί, ακόμα και μέσα στην αριστερά, μας έλεγαν ότι η λύση για την «ελληνική τραγωδία» πρέπει να είναι «ευρωπαϊκή», ότι το ΔΝΤ είναι «κακό» αλλά η ΕΕ «καλή» και άλλα τέτοια... Παραμύθια! Στην πραγματικότητα, το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχίζουν να πληρώνονται οι τραπεζίτες και οι τόκοι τους, αυτοί που ευθύνονται για τις «μαύρες τρύπες», που στηρίχτηκαν από τις κυβερνήσεις με τεράστια «πακέτα διάσωσης» και τώρα κερδοσκοπούν  ασύστολα με την αύξηση του δημοσίου χρέους και το ομόλογα.  Αυτές είναι οι λεγόμενες «αγορές» όχι  κάποιοι «απρόσωποι» και «άγνωστοι» μηχανισμοί. Το ΔΝΤ από όπου πέρασε Αργεντινή, Λετονία, Ουγγαρία, Ρουμανία κλπ, άφησε πίσω του κοινωνικά ερείπια. Η ΕΕ αντί για «ασπίδα κατά των κερδοσκόπων» αποδεικνύεται μηχανισμός επιβολής των συμφερόντων του κεφαλαίου, πεδίο συνεργασιών αλλά και ανταγωνισμών των κυρίαρχων τάξεων για να σώσουν το τομάρι τους σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. ΔΝΤ και ΕΕ είναι και οι δυό στυγνοί μηχανισμοί που στόχος τους είναι να συντρίψουν κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος και να εκτινάξουν την εκμετάλλευση και τα κέρδη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ! 

Όλα τα «τρομερά προβλήματα» που προβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να μας στείλει στον ...Μεσαίωνα, είναι για αυτούς αρκετά για να επιβάλλουν την πρωτοφανή μείωση των μισθών στους εργαζόμενους. Αλλά όχι για να αποτραπεί η νέα μείωση στην φορολογία του κεφαλαίου από 25% σε 20%.! Για να στέλνουν τους εργαζόμενους στην δουλειά μέχρι τα 70 με συντάξεις πείνας αλλά όχι για να επιβληθεί φρένο στους πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες, οι οποίες θα εισπράξουν και τα υπόλοιπα 17 δις από το πακέτο των 28 δις που δεν είχαν ακόμα εισπράξει! Για να πουλήσουν τον ΟΣΕ, την ΔΕΗ, ακόμα και το νερό που πίνουμε, την ΕΥΔΑΠ, αλλά όχι για να μπει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία. Για να στείλουν στον καιάδα το ΕΣΥ χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό αλλά όχι για να περικοπεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 25 δις, που κάνει την Ελλάδα τον πέμπτο μεγαλύτερο εισαγωγέα όπλων στον κόσμο!Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος το παραμύθι των «δημοσιονομικών προβλημάτων» και του «μονόδρομου». Πρόκειται για καθαρή επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μια σκληρή ταξική πολιτική που φορτώνει την κρίση του καπιταλισμού, τις τραπεζικές και κερδοσκοπικές φούσκες στους εργαζόμενους.  

Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ 

Ενάντια στις ντιρεκτίβες των καπιταλιστών, εμείς παλεύουμε για να επιβάλουμε το δικό μας «πακέτο» μέτρων, ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που διεκδικεί: 

Παύση πληρωμών – κατάργηση του τοκογλυφικού χρέους – κάτω τα χέρια από μισθούς, συντάξεις συλλογικές συμβάσεις, δώρα, επιδόματα. 

Έξω τώρα το ΔΝΤ! Ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ, εδώ και τώρα ρήξη με την ΟΝΕ, πάλη για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι. 

Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων που κλείνουν και των μεγάλων επιχειρήσεων, που πρέπει να είναι δημόσιες, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο. Καμιά νέα ιδιωτικοποίηση.

Δημόσιο ενιαίο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Όχι στο τερατούργημα του Λοβέρδου και τη λογική της ανταποδοτικότητας.

 Όχι στο αντιδραστικό σχέδιο «Καλλικράτης», που δημιουργεί τον ανταποδοτικό, επιχειρηματικό, ακόμα πιο μακριά από κάθε έλεγχο, Δήμο και προετοιμάζει για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις!

Να κοπούν οι εξοπλισμοί και όχι οι μισθοί και οι συντάξεις.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους ίσο με τον βασικό μισθό.

Αυξήσεις στους μισθούς, 1400 ευρώ κατώτατος μισθός, προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των προσφύγων. 


ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ! 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν βρήκε λόγια ούτε καν για να καταδικάσει την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Δεν έχει πάτο η υποταγή της στην αστική πολιτική και την κυβέρνηση... Περισσότερο από ποτέ πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τους αγώνες και τα σωματεία στα χέρια τους, με οργάνωση στην βάση, με μαζικές συνελεύσεις, με απεργιακές φρουρές και επιτροπές αγώνα, με οργάνωση απεργιακών ταμείων, με οριζόντιο συντονισμό των σωματείων ανεξάρτητο από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων, κάθε απόλυση, κάθε μείωση μισθού ή δικαιωμάτων, είναι «αιτία πολέμου». Μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί αυτή η λαίλαπα! 

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

Στις σημερινές συνθήκες και με σκοπό την νικηφόρα έκβαση των αγώνων και την αγωνιστική ανάταση του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι αναγκαία μια πλατιά αγωνιστική συσπείρωση και η  κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, με στόχο την ανατροπή της λαίλαπας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και των αγώνων κόντρα με τους συμβιβασμούς της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Την πάλη  ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του, ΝΔ και ΛΑΟΣ., Την ανυπακοή και απειθαρχία στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του ρατσισμού. Σε αυτήν την κοινή δράση θα κριθούμε όλοι.             

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, 
Μπαίνουμε σε μια νέα ιστορική περίοδο. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι θέλουν να μας οδηγήσουν στην βαρβαρότητα. Για να σώσουν ένα σύστημα που κακοφορμίζει από όλους τους πόρους του επιδιώκουν να καταργήσουν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα. Ο καπιταλισμός για μια μονάδα κέρδους, συντρίβει την εργασία, καταργεί την δημοκρατία, καταστρέφει το περιβάλλον, σπέρνει πολέμους. Θέλουμε και μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την βαρβαρότητα, να κλονίσουμε το καθεστώς και την κυριαρχία του, να ανοίξουμε το δρόμο για την επαναστατική ανατροπή του. Παλεύουμε να αναπτυχθεί ένα μεγάλο, ισχυρό αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό ρεύμα με στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα έχουν την εξουσία. Στο δίλημμα «ή αυτοί ή εμείς», απαντάμε ξεκάθαρα: ο κόσμος την δουλειάς δεν θα είναι ο ηττημένος!

Σχόλια