ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΝΤ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ-
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΙ 10.30Η θύελλα του ΔΝΤ έφτασε  και στην Ήπειρο επιχειρώντας να συντρίψει τις κατακτήσεις των κτηνοτρόφων της, όπως είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της κερδοφόρας εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ. Όπως ανακοίνωσε η ΑΤΕ ξεπουλά κοψοχρονιά την εταιρία για να μπει στο μηχανισμό του ΔΝΤ. Ας σημειωθεί πως σήμερα την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει η ΑΤΕ με 67% και τα υπόλοιπα οι συνεταιριστικές ενώσεις. 
Έχοντας την στήριξη της κυβέρνησης που δρα ως κυνικός εγκληματίας «δολοφονώντας»  τα εργατικά – ασφαλιστικά- κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, διαλύοντας ταυτόχρονα  τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, μετατρέποντας τους σε δούλους των πολυεθνικών, σε δούλους του κεφαλαίου. Στηρίζοντας με αυτόν τον επαίσχυντο και βάρβαρο τρόπο την κερδοφορία του ξένου και Ελληνικού κεφαλαίου που ζει «πίνοντας» το  αίμα των εργαζόμενων-νεολαίας-μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών-μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και αγροτών.
Η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ» θα σημάνει το οριστικό τέλος των κτηνοτρόφων στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς οι τιμές  που δινόταν στους  κτηνοτρόφους  επηρέαζαν τις τιμές σε ολάκαιρη την χώρα. Θα συνεπάγεται την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων όχι μονάχα στην εταιρία, καθώς και την διατροφική υποβάθμιση στην περιοχή καθώς θα είναι αβέβαιο η νέα διοίκηση αν κρατήσει τα ψηλά διατροφικά στάνταρ της εταιρίας. Επιχειρώντας να φέρει συνολικά τον ηπειρωτικό χώρο στην εποχή της δουλοπαροικίας, στην εποχή των κοτζαμπάσηδων που αυτή την φορά θα είναι οι πολυεθνικές παρέα με τα ντόπια τσιράκια τους το μεγάλο κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Πρόκειται για μια κανονικότατη λεηλασία από την κυβέρνηση των ανδρείκελων του κεφαλαίου-ΔΝΤ-ΕΕ.
Ο μόνος δρόμος είναι ο γενικευμένος ξεσηκωμός, η παλλαϊκή  ανταρσία, ο αταλάντευτος μαχητικός εργατικός αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης,  της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με πρωτοπόρα δύναμη τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΔΩΔΩΝΗ που αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους που έστω και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να ενοποιήσουν μόνιμους και εποχιακούς. Άμεσα θα πρέπει το εργατικό κέντρο να κηρύξει απεργία στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΔΩΔΩΝΗ. 
Ο στόχος απλός και καθοριστικός: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ
Αυτό περνάει μέσα από την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-εργατικού μετώπου με βάση τα εργατικά σωματεία-συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους διεκδικώντας πάση θυσία, άμεσα και με όλα τα μέσα(ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟΥ..ΚΤΛ) : 1)Η ΔΩΔΩΝΗ να μείνει κάτω από κρατικό έλεγχο, 2) να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων κτηνοτροφικών- αγροτικών συνεταιρισμών, 3) να λειτουργεί κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, 4) να οικοδομηθούν οι όροι για την δημιουργία ενός συνεταιριστικού δικτύου που θα περιλαμβάνει την «ΔΩΔΩΝΗ», την «ΠΙΝΔΟ», την «ΔΩ-ΖΩ», την «ΣΒΕΚΗ».
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβούν κάτω από τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, κάτω από την σιδερένια φτέρνα του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίο. Άρα αποτελεί αναγκαιότητα να ανατραπεί η κυβέρνηση των «δοσίλογων», να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, να φύγουμε από την ΕΕ, να μην πληρώσουμε το χρέος. Να αγωνιστούμε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, να μπουν κάτω από εργατικό έλεγχο. Να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ώρες εργασίας για να τονωθεί η ζήτηση και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
Τα πράγματα είναι δύσκολα μα δυο δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος της υποταγής, της  σκλαβιάς, της νέας δουλείας, της ανεργίας και της φτώχιας για την μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού. Ο δεύτερος της ανυπακοής, της λαϊκής εξέγερσης, της εξέγερσης και της εργατικής επανάστασης.
Ας σηκώσουμε το λάβαρο του αδιάκοπου, διαρκούς λαϊκού- εργατικού αγώνα όλου του ηπειρωτικού λαού για να μην περάσει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», για να μην πεινάσει ο λαός , για μην καταστραφεί η αγροτιά και η κτηνοτροφία, για να γίνει αφέντης στο τόπο του ο λαός, για να καρπωθούν τον τεράστιο και πολλές φορές ανεκμετάλλευτο κοινωνικό πλούτο αυτοί που τον παράγουν: Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι ελεύθεροι παραγωγοί.                      
                 

ή ΑΥΤΟΙ  ή ΕΜΕΙΣ!!!!!- ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 
ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!
            
Ιωάννινα 2 Ιουλίου 2010


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια