ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΩΔΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.
ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΤΕΙ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΚΑ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
Η ΔΩΔΩΝΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ- ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ «ΔΩΔΩΝΗ», «ΠΙΝΔΟ», «ΔΩ-ΖΩ», ΣΒΕΚΗ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Παρόλο τον αποπροσανατολισμό των ηπειρωτών ότι η ΔΩΔΩΝΗ δεν πουλιέται- με καθοριστικό τον ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι ηγεσίες των ενώσεων και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- ο Σάλλας ο υποψήφιος αγοραστής της ΑΤΕ ήταν ξεκάθαρος: Θα δανείσει την ΔΩΔΩΝΗ για ένα χρόνο και ύστερα με βάση την λογική της αγοράς θα την πουλήσει.
Και έτσι εξηγείται ακόμη καλύτερα ο ανοικτός και κυνικός εκβιασμός της υπάρχουσας διοίκησης της εταιρίας προς τους κτηνοτρόφους να δεχτούν τα συμβόλαια που μειώνουν την τιμή στο αγελαδινό και την ποσότητα. Παρόλο που με μια βελτίωση στο δίκτυο διανομής το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό.
Και σα να μη φτάνει αυτό, η σημερινή διοίκηση της βιομηχανίας είναι εξαφανισμένη από προσώπου γης και δίνει εντολές από την Αθήνα να εκβιαστούν οι παραγωγοί για να πουλήσουν φτηνότερα το γάλα τους. Εκείνος ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας, ο κ. Κόντος που ήταν σήμερα που η ΔΩΔΩΝΗ πουλιόταν; Μήπως μιλούσε με τον ίδιο τον Σάλλα στην Αθήνα; Αντιμετωπίζοντας την ΔΩΔΩΝΗ σαν ιδιοκτησία του, απειλώντας τους φύλακες της εταιρίας που απέτρεψαν την είσοδο στους κτηνοτρόφους- Κάποια διοίκηση, κανένας «Κόντος» δεν μπορεί να απειλεί τους εργαζόμενους….
Πίσω από αυτά βέβαια βρίσκεται η κυβέρνηση που δρα ως κυνικός εγκληματίας «δολοφονώντας»  τα εργατικά – ασφαλιστικά- κοινωνικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, διαλύοντας ταυτόχρονα  τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, μετατρέποντας τους σε δούλους των πολυεθνικών, σε δούλους του κεφαλαίου. Στηρίζοντας με αυτόν τον επαίσχυντο και βάρβαρο τρόπο την κερδοφορία του ξένου και Ελληνικού κεφαλαίου που ζει «πίνοντας» το  αίμα των εργαζόμενων-νεολαίας-μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών-μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και αγροτών.
Η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας «ΔΩΔΩΝΗ» θα σημάνει το οριστικό τέλος των κτηνοτρόφων στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς οι τιμές  που δινόταν στους  κτηνοτρόφους  επηρέαζαν τις τιμές σε ολάκαιρη την χώρα. Θα συνεπάγεται την περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων όχι μονάχα στην εταιρία, καθώς και την διατροφική υποβάθμιση στην περιοχή καθώς θα είναι αβέβαιο η όποια νέα διοίκηση αν κρατήσει τα ψηλά διατροφικά στάνταρ της εταιρίας.
Πρόκειται για μια κανονικότατη λεηλασία από την κυβέρνηση των ανδρείκελων του κεφαλαίου-ΔΝΤ-ΕΕ που θα κάνει δώρο τον πλούτο της περιοχής και την ΔΩΔΩΝΗ στις πολυεθνικές, στα καρτέλ και στο μεγάλο κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
Ο μόνος δρόμος είναι ο γενικευμένος ξεσηκωμός, η παλλαϊκή  ανταρσία, ο αταλάντευτος μαχητικός εργατικός αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης,  της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Με πρωτοπόρα δύναμη τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΔΩΔΩΝΗ που αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ενωμένοι σαν μια γροθιά μόνιμοι και εποχιακοί ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο στόχος απλός και καθοριστικός: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Αυτό περνάει μέσα από την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-εργατικού μετώπου με βάση τα εργατικά σωματεία-συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους διεκδικώντας πάση θυσία, άμεσα και με όλα τα μέσα
Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβούν κάτω από τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, κάτω από την σιδερένια φτέρνα του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίο. Άρα αποτελεί αναγκαιότητα να ανατραπεί η κυβέρνηση των «δοσίλογων», να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, να φύγουμε από την ΕΕ, να μην πληρώσουμε το χρέος. Να αγωνιστούμε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, να μπουν κάτω από εργατικό έλεγχο. Να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ώρες εργασίας για να τονωθεί η ζήτηση και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
Τα πράγματα είναι δύσκολα μα δυο δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος της υποταγής, της  σκλαβιάς, της νέας δουλείας, της ανεργίας και της φτώχιας για την μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού. Ο δεύτερος της ανυπακοής, της λαϊκής εξέγερσης, της εξέγερσης και της εργατικής επανάστασης.
Ας σηκώσουμε το λάβαρο του αδιάκοπου, διαρκούς λαϊκού- εργατικού αγώνα όλου του ηπειρωτικού λαού για να μην περάσει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», για να μην πεινάσει ο λαός , για μην καταστραφεί η αγροτιά και η κτηνοτροφία, για να γίνει αφέντης στο τόπο του ο λαός, για να καρπωθούν τον τεράστιο και πολλές φορές ανεκμετάλλευτο κοινωνικό πλούτο αυτοί που τον παράγουν: Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι ελεύθεροι παραγωγοί.                      
                 

ή ΑΥΤΟΙ  ή ΕΜΕΙΣ!!!!!- ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ 
ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!!!!!

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!!!!!!!!
            

Σχόλια