Αφετηρία νέων αγώνων

Να γίνει η Πανελλαδική διαδήλωση στη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ
Από την περασμένη άνοιξη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Απάντησαν με μεγάλες πανεργατικές απεργίες και αγώνες δείχνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας δεν υποτάσσονται, ούτε συναινούν. Διότι μπροστά στη βαθιά καπιταλιστική κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θέλουν να επιβάλουν τον κοινωνικό μεσαίωνα.
Με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που σαν τον κλέφτη υπέγραψε η κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου, θα έχουμε εκτίναξη της ανεργίας και της ακρίβειας, μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, κλειστούς παιδικούς σταθμούς.
Ο ΟΣΕ διαλύεται, η ΔΕΗ , η ύδρευση, οι κρατικές τράπεζες, τα πάντα ξεπουλιούνται. Οι συγκοινωνίες ετοιμάζονται να δοθούν στους ιδιώτες και να γίνουν πανάκριβα τα εισιτήρια Η Διαμαντοπούλου προωθεί την παιδεία της αγοράς. Ο ‘Καλλικράτης’ σημαίνει απολύσεις υπαλλήλων, διάλυση υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται Οι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται στην τσιμεντοποίηση. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μπαίνουν στον πάγο και οι απεργοί επιστρατεύονται. Τα επαγγέλματα «απελευθερώνονται» για να ανοίξει οι δρόμος στις πολυεθνικές. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.
Με την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, (μαζί με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ) ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των πιο επιθετικών, φιλοπόλεμων ιμπεριαλιστικών κύκλων, των φονιάδων  της Μ. Ανατολής, του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές. Η πολιτική αυτή δεν έχει στόχο να αποφύγουμε την χρεοκοπία. Έχει στόχο να οργανώσει την χρεοκοπία του λαού και της χώρας με τρόπο που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και «δανειστών».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Καμιά ηττοπάθεια, καμιά μοιρολατρία, καμιά αναμονή. Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί. Με απεργίες και διαδηλώσεις, με καταλήψεις και συλλαλητήρια και καθημερινή ανυπακοή στη «χούντα» ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, για να μην περάσει το κοινωνικό σφαγείο του «Μνημονίου», για να ανατραπούν οι επιλογές της  κυβέρνησης του  Μνημονίου και κάθε εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξουν δρόμοι κοινωνικής χειραφέτησης.
-     Να βροντοφωνάξουμε «Η κρίση είναι δική τους, όχι δική μας».
-    Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους τους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου: Το ΠΑΣΟΚ των μεταλλαγμένων σοσιαλφιλελεύθερων. Την ΝΔ που υπόσχεται «μνημόνιο χωρίς τρόικα». Το αντιδραστικό και ρατσιστικό ΛΑΟΣ, που ψήφισε και στηρίζει το «Μνημόνιο».
-     Να συγκρουστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποδεικνύεται εφιάλτης των λαών της Ευρώπης.
- Να μην αναγνωρίσουμε το ληστρικό χρέος και να απαιτήσουμε την παύση των πληρωμών και τη διαγραφή του.--     Να ξεπεράσουμε την άθλια κυβερνητική και εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε την τρίχρονη σύμβαση λιτότητας και υποταγής στις επιταγές του Μνημονίου.
-     Να σφυρηλατήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων των αγροτών. Με τους αγώνες στα χέρια των εργαζομένων σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Με αγωνιστικό συντονισμό των ίδιων των πρωτοβάθμιων σωματείων, των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων. Με κοινή δράση της αριστεράς μέσα στο κίνημα ξεπερνώντας και την παραταξιοποίηση τύπου ΠΑΜΕ και την υποταγή στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που προκρίνει ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ.
-     Να μην αφήσουμε κανένα αγώνα να μείνει απομονωμένο. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για πραγματικά Δημόσια ΔΕΗ, συγκοινωνίες, Παιδεία, Υγεία.
-Στη ΔΕΘ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεθεί πολιορκημένη από την οργή των εργατών και της νεολαίας. Καμιά υποστολή των αγώνων ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Κλιμάκωση τώρα με απεργίες, καταλήψεις και αγώνες διαρκείας μέχρι να πάρουν πίσω το Μνημόνιο. Συντονισμένοι αγώνες σε όλους τους κλάδους και τους: Στις συγκοινωνίες, την ενέργεια, τις ΔΕΚΟ. Στην εκπαίδευση και την νεολαία. Στην Υγεία. Στους ανέργους και τους συνταξιούχους.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
 Ο καπιταλισμός βυθίζεται σε μια από τις πιο βαθιές κρίσεις της ιστορίας του. Για να την ξεπεράσει απειλεί  να βυθίσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχια, την ανεργία, την οικολογική καταστροφή (όπως στον κόλπο του Μεξικού), στις νέες πολεμικές απειλές.  Παλεύουμε για μια πολιτική  σε ρήξη με τα συμφέροντα και την πολιτική των τραπεζιτών, των βιομήχανων, της ΕΕ. Παλεύουμε να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση!
• Άμεση έξοδος από το «Μνημόνιο», ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
• Παύση πληρωμών. Μη αναγνώριση-διαγραφή του χρέους.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.
• Ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού.
• Απαγόρευση απολύσεων.
• Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους. Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, κατάργηση του ΦΠΑ  για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Να παγώσουν οι εξοπλισμοί.
• Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».
• Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Άσυλο στους πρόσφυγες.
• Διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Σχόλια