Απαιτούμε την άμεση δικαίωση και αθώωση των διωκόμενων αγωνιστών του «Ξενία»


Ύστερα από 5 χρόνια οι αγωνιστές του κινήματος για την υπεράσπιση του «Ξενία», του κινήματος υπεράσπισης των δημόσιων /ελεύθερων χώρων, της δημοτικής περιούσιας ξανασύρονται στα δικαστήρια με τις «προληπτικές» μηνύσεις του επιχειρηματία που «αγόρασε» το Ξενία και το γκρέμισε για να κτιστεί το έκτρωμα του Γκραντ Σαράι.

«Προκάτ» μηνύσεις που δεν θα έστεκαν αν δεν είχαν την πολιτική κάλυψη της  ακροδεξιάς δημαρχίας του Γκόντα και της τότε κυβέρνησης της ΝΔ. Ας σημειωθεί πως η μήνυση για την επέμβαση των ματ κατατέθηκε προτού την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του «Ξενία», γεγονός που αποδεικνύει την συνειδητή απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής δράσης των πολιτών που υπερασπίζονταν τους ελεύθερους χώρους.

Γιατί όμως συνεχίζεται η δίωξη, γιατί ξανασύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές, αφού με την περίπτωση του δικηγόρου Γιάννη Παπαδημητρίου θα μπορούσε να κλείσει η υπόθεση καθώς αποδείχθηκε η προκατασκευασμένη φύση της μήνυσης και από την στιγμή που οι υπόλοιπες μηνύσεις για αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν κλείσει;    

Μήπως γιατί ανεξάρτητα κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών η πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων και των αγωνιστών αποτελεί τον κανόνα, πόσο μάλλον σήμερα που βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απόρροια μιας βαθιάς και πολύμορφης οικονομικής και συστημικής κρίσης. Μιας χούντας της ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου.               

 Ας σημειωθεί πως οι αγωνιστές του Ξενία βρέθηκαν και βρίσκονται στο στόχαστρο τόσο των κατασταλτικών δυνάμεων του καπιταλιστικού κράτους-ανεξάρτητα των κυβερνήσεων-όσο και των τραμπούκων των δημοτικών και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Βλέπετε οι «χοντρές μπίζνες» που έκαναν και κάνουν στην πόλη επιβάλλεται να υπάρχουν πολίτες που δεν μιλάνε αλλά μόνο υπακούουν και καταναλώνουν.

  Ενώ οι αγωνιστές που βρέθηκαν στο «Ξενία» και που διώκονται και που δικάζονται παραμένουν παρόντες στα μαζικά κινήματα, είτε της πόλης( ΚΤΕΛ-πλατεία ΧΑΤΖΗ-ΟΑΣΗ), είτε στο εργατικό και  νεολαιίστικο κίνημα ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ενάντια στην ΕΕ- ΔΝΤ- μνημόνιο- κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, για μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι και όχι τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.

Απαιτούμε την πλήρη δικαίωση και αθώωση των αγωνιστών του Ξενία. Καλούμε όλο τον Γιαννιώτικο λαό και τους μαζικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη 9 πμ έξω από το δικαστικό μέγαρο

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες για να γίνει καλύτερη αυτή η κοινωνία δεν δικάζονται- δεν καταδικάζονται- δικαιώνονται ιστορικά στην συνείδηση του λαού….


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια