Λαικός ξεσηκωμός για τη ΔΩΔΩΝΗ

Στηρίζουμε το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στις 23 Σεπτεμβρη εξω απ την ΔΩΔΩΝΗ, η ελπίδα των αγροτών, κτηνοτρόφων και εργαζόμενων, η ελπίδα του λαού  βρίσκεται στους  αγώνες. 

Αγώνας πανεργατικός και  συνολικός με  στόχο η ΔΩΔΩΝΗ να κρατήσει τα κρατικοσυνεταιριστικά χαρακτηριστικά της. Με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιριασμούς που με κρατική στήριξη θα αναλάβουν την διοίκηση της εταιρίας, έχοντας εργατικό έλεγχο.

Αναγκαία όσο ποτέ η οικοδόμηση ενός συνεταιριστικού δικτύου απο ΔΩΔΩΝΗ, ΠΙΝΔΟ,  ΔΩ-ΖΩ, ΣΒΕΚΗ.

Κρατικοποιήση των τραπεζών, αυξηση των τιμών στους κτηνοτρόφους και των μισθων στους εργαζόμενους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην ΔΩΔΩΝΗ.

Ύστερα απο την ΜΕΒΓΑΛ όλα δείχνουν πως φτάνει η σειρά της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ να περάσει στα χέρια των καρτέλ-πολυεθνικών και μεγάλου κτηνοτροφικού κεφαλαίου.
Εφαρμόζοντας κατά γράμμα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ η διοίκηση της εταιρίας δίνει τιμές πείνας, εισάγοντας γάλα απο αλλού, με στόχο να πετάξει τους κτηνοτρόφους στο περιθώριο, στρώνοντας το χαλί στην ιδιωτικοποίηση, καταστρέφοντας την ίδια την επιχείρηση.
Οι κτηνοτρόφοι βλέποντας την λεηλασία που είναι σε εξέλιξη ξεσηκώνεται δείχνωντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται απο το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Ο μόνος δρόμος πο τον στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις είναι ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, ο δρόμος του γενικευμένου ξεσηκωμού, η παλλαϊκή ανταρσία, ο αταλάντευτος μαχητικός εργατικός αγώνας όλου του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης, της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Με πρωτοπόρα δύναμη τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΔΩΔΩΝΗ. Ενωμένοι σαν μια γροθιά μόνιμοι και εποχιακοί ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ο στόχος απλός και καθοριστικός: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

 Αυτό περνάει μέσα από την συγκρότηση ενός παλλαϊκού-εργατικού μετώπου με βάση τα εργατικά σωματεία-συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους διεκδικώντας πάση θυσία, άμεσα και με όλα τα μέσα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να συμβούν κάτω από τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, κάτω από την σιδερένια φτέρνα του ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίο. Άρα αποτελεί αναγκαιότητα να ανατραπεί η κυβέρνηση των «δοσίλογων», να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και το ΔΝΤ, να φύγουμε από την ΕΕ, να μην πληρώσουμε το χρέος.

Να αγωνιστούμε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, να μπουν κάτω από εργατικό έλεγχο. Να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ώρες εργασίας για να τονωθεί η ζήτηση και να καταπολεμηθεί η ανεργία Τα πράγματα είναι δύσκολα μα δυο δρόμοι υπάρχουν: ο πρώτος της υποταγής, της σκλαβιάς, της νέας δουλείας, της ανεργίας και της φτώχιας για την μεγάλη μάζα του Ελληνικού λαού. Ο δεύτερος της ανυπακοής, της λαϊκής εξέγερσης, της εξέγερσης και της εργατικής επανάστασης.

Ας σηκώσουμε το λάβαρο του αδιάκοπου, διαρκούς λαϊκού- εργατικού αγώνα όλου του ηπειρωτικού λαού για να μην περάσει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», για να μην πεινάσει ο λαός , για μην καταστραφεί η αγροτιά και η κτηνοτροφία, για να γίνει αφέντης στο τόπο του ο λαός, για να καρπωθούν τον τεράστιο και πολλές φορές ανεκμετάλλευτο κοινωνικό πλούτο αυτοί που τον παράγουν. 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Σχόλια