Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές του ΞΕΝΙΑ




Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παράνομοι ή νόμιμοι. Είναι δίκαιοι !!!!!!


Κοντεύουν 6 χρονάκια που η μαφία που κυβερνούσε το Δήμο εκείνη την περίοδο κατέστειλε βάναυσα ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα κοινωνικά κινήματα που υπήρξαν στην πόλη των Ιωαννίνων την πρώτη δεκαετία του 21ού αιώνα. Κτύπησε με τις δυνάμεις καταστολής και τους παρακρατικούς στο προαύλιο χώρο του πρώην «Ξενία» το κίνημα υπεράσπισης των ελεύθερων και δημοσίων χώρων. Ύστερα από την προληπτική - «προκάτ» μήνυση των Μήτση-Γκόντα, ακολούθησαν οι ξυλοδαρμοί από τις δυνάμεις καταστολής και στην συνέχεια και από τους τραμπούκους της δημοτικής αρχής και των παραοικονομικών συμφερόντων.

Ο στόχος ξεκάθαρος: Να σταματήσει το αμεσοδημοκρατικό μαχητικό ριζοσπαστικό κίνημα να διεκδικεί την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων σε μια εποχή που τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές κατακτήσεις έμπαιναν στο στόχαστρο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και του καπιταλιστικού κέρδους, με πρωταγωνιστές τους τοπικούς άρχοντες όπως ο δήμαρχος της πόλης μας και ο Νομάρχης.
Ποιος αλήθεια θα φαντάζονταν πως 6 χρόνια μετά, αυτή την μαφιόζικη πολιτική θα ακολουθούσε ολάκερη η χώρα με την καθοδήγηση της μαφίας του ΔΝΤ-ΕΕ, με την κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ να μην κρατάει ούτε τα προσχήματα, ικανοποιώντας και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των απατεώνων του κεφαλαίου-των τραπεζοληστών και των πολυεθνικών δολοφόνων;
Την Παρασκευή 4η Μάρτη 2011 οι συλληφθέντες αγωνιστές του κινήματος των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, σύρονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για την αγωνιστική τους στάση αλλά και γιατί συνεχίζουν να είναι παρόν στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, ενάντια στην χούντα της κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ.
Υπερασπιζόμενοι τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μεταναστών. Με στόχο μια κοινωνία δίχως φτώχια και πείνα, μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και πανανθρώπινης δικαιοσύνης. Πέρα από αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν παίρνει διόρθωση αλλά καθολική ανατροπή.
Είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου πολίτη που αγωνιά και παλεύει για το δίκαιο του και τα δικαιώματα του σε μια εποχή που χάνονται κατακτήσεις ετών να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές που συνεχίζουν να είναι όμηροι και να διώκονται γιατί σήκωσαν το ανάστημα τους στην καταστροφή του ΞΕΝΙΑ.
Είναι καθήκον κάθε αριστερής και προοδευτικής δύναμης εκφράσει την αλληλεγγύη της σε μια στιγμή που οι αριστερές και προοδευτικές φωνές γίνονται ο στόχος της κρατικής και παρακρατικής εθνικής και διεθνικής συμμορίας που μας κυβερνά γιατί κάνουν το απολύτως αναγκαίο: Οργανώνουν την αντίσταση και την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού για την ανατροπή αυτής της συνεχιζόμενης βαρβαρότητας.
Αντί λοιπόν στα δικαστήρια να βρίσκονται αγωνιστές, εργαζόμενοι, μαθητές, μετανάστες και φοιτητές πρέπει να βρεθούν αυτοί που έκλεψαν και κλέβουν την περιουσία του Ελληνικού λαού, αυτοί που ξεπούλησαν και κατέστρεψαν τα Γιάννενα, αυτοί που παρέδωσαν χώρα στα λαμόγια, στις τραπεζικές μαφίες, αυτοί που έδωσαν γη και ύδωρ στο ΔΝΤ και τους τροικανούς.
 Άμεσα και έμπρακτα λοιπόν να ξαναεκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες, από όλους τους μαζικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Απαιτούμε άμεσα την το σταμάτημα της πολιτικής τους ομηρίας, την πλήρη αθώωση και την δικαίωση των διωκόμενων αγωνιστών του «Ξενία».


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια