Όχι στα ιδεολογικά τσαντίρια της ΕΕ στην κεντρική πλατεία...


Δυο μήνες απο την έκρηξη του κινήματος των αγανακτισμένων που τρόμαξαν την κυβέρνηση της τρόικας και του ΔΝΤ η ΕΕ στήνει ιλουστρασιόν προπαγανδιστικό τσαντίρι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Επιχειρώντας να πείσει την νεολαία για το πόσο καλό είναι να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Όχι φυσικά για να αγωνιστεί συλλογικά ενάντια σε αυτούς που κλέβουν το ψωμί μέσα από τα στόματα των γονέων τους, όχι ενάντια σε αυτούς που κλέβουν και τα δικά τους όνειρα για μια αξιοπρεπή ζωή και για σπουδές με επαγγελματικό αντίκρισμα.

Αλλά προσπαθεί να τους πείσει για το πόσο καλό είναι να βρίσκουν σπουδές και πτυχία που θα τα έχουν πληρώσει χρυσάφι. Γιατί πρέπει να ξεπεράσουν τα βιβλία και να αποδεχτούν τις φωτοτυπίες και των αυταρχισμό της κυβέρνησης, των εισαγγελέων και των ρουφιάνων των διευθύνσεων, όπως της δευτεροβάθμιας στα Γιάννενα που ζητάνε μπάτσους και φύλακες στα σχολεία ενάντια στις καταλήψεις.
Για το πόσο ζωογόνο είναι να τρέχουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ σε δουλειές επισφαλείς, κακοπληρωμένες και ευέλικτες.
Για το πόσο θα ανοίξει το μυαλό τους να μεταναστεύσουν για δουλειά σε χώρες που θα τους πληρώνουν καλύτερα απο την χρεωμένη Ελλάδα. Αντί να καθίσουν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο στο τόπο μας. Τέλος για το πόσο καλή είναι η ΕΕ, αυτή η σφηκοφωλιά των ευρωπαίων καπιταλιστών...
Στοχεύοντας στην άγουρη νεολαία με μπαλόνια και αλλά κουραφέξαλα σε μια στιγμή που η παιδεία, η υγεία, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλου του λαού γκρεμίζονται, εξαιτίας της πολιτικής που επιβάλει η τρόικα, το ΔΝΤ και η ΕΕ και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Τώρα πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας για πέσει η κυβέρνηση του σκότους, της ντροπής και της αμορφωσιάς. Ενάντια σε κάθε είδους διαχειριστή. Αγώνας για φύγει τώρα η τρόικα και το ΔΝΤ. Αγώνας για φύγουμε απο την ΕΕ και το ευρώ.
Για να γίνουν στην χώρα, στην Ευρώπη και σε ολάκερο τον κόσμο αφέντες όσοι με κόπο παράγουν τον κοινωνικό πλούτο. Για να περάσει η εξουσία στην εργατική τάξη και στην άμεση δημοκρατία των συμβουλίων της 

Σχόλια