Για την πολιτική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/12 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου συγκέντρωση με ομιλητή τον Μάρκου Κώστα μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσιος διάλογος γύρω από την πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ο εισηγητής τόνισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις που μας αφορούν ζωηρά, ως εργατικό κίνημα και Αριστερά, είναι πυκνές και ραγδαίες!
Είναι, πριν απ΄ όλα, η επιβολή του δοτού Πρωθυπουργού Παπαδήμ(ι)ου και της τριμερούς συγκυβέρνησης του Μαύρου Μνημονιακού Μετώπου νεοδεξιάς - παλαιοδεξιάς - ακροδεξιάς (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ),  η υπερψήφιση του ληστρικού - φορομπηχτικού προϋπολογισμού 2012.  Είναι οι αποφάσεις της πρόσφατης (9/12) Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο» (ή «Δημοσιονομική ΄Ενωση») και τη θεσμοθέτηση της Ευρωζώνης των δύο ταχυτήτων και της Ε.Ε. των τριών ταχυτήτων, υπό Γερμανική ιμπεριαλιστική ηγεμονία. Είναι η επικείμενη αναθεώρηση προς το χειρότερο του «Μεσοπρόθεσμου» Προκρούστη 2012 - 2015 και τα νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, που προετοιμάζονται (άρχισε ήδη η σχετική κατεργασία με τον ερχομό της Τρόϊκας). Είναι το πολύ χειρότερο - πολύ πιο άγριο Μνημόνιο Διαρκείας ως το 2020 (και βάλε), ως «αντίδωρο» της νέας δανειακής σύμβασης!

΄Ολα αυτά είναι βασικές τομές και κρίκοι της επερχόμενης νέας κανιβαλλικής αντιεργατικής επίθεσης. Κανιβαλλικής, στην κυριολεξία. Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α επιδιώκουμε να συμβάλουμε σε τρία μεγάλα ζητούμενα των εργαζομένων, της συγκυρίας, της εποχής μας!
ΠΡΩΤΟ : ΄Αμεσα, σε ένα μεγάλο, ενωτικό και νικηφόρο, πανεργατικό - παλλαϊκό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της επίθεσης, της συγκυβέρνησης του μαύρου μνημονιακού μετώπου, κάθε κυβέρνησης που θα διαχειριστεί την επίθεση.
·         Θεμέλια του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : α) Η ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και β) η έμπρακτη προώθηση της ενότητας της Ε.Τ. (ενάντια στην πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό, την αποπολιτικοποίηση και τον αποσυντονισμό, το συντεχνιασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό).
·         Καρδιά και βηματοδότης του Αγωνιστικού Μετώπου, η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα  (ενάντια στον αδιέξοδο και καταστροφικό ενδοαριστερό εμφύλιο, που εμποδίζει σοβαρά την ανατροπή της επίθεσης και που γι΄ αυτό ακριβώς τον αναζωπυρώνουν τα αστικά κέντρα και επιτελεία), που θα κινείται στην παρακάτω πολιτική κατεύθυνση :
1)Αγώνας για να φύγει η μαύρη μνημονιακή συγκυβέρνηση, η Τρόϊκα, η εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.
2)Στάση πληρωμών στους δανειστές - τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους σε αυτούς. Προστασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
3)΄Εξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.
  4)Εθνικοποίηση Τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό         έλεγχο.
5)Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών. Φορολόγηση του κεφαλαίου και της εκκλησίας. Ριζική μείωση των πολεμικών δαπανών και εξοπλισμών.
6)Στήριξη, ενίσχυση και συντονισμός των Απεργιακών Επιτροπών και των Επιτροπών Αγώνα, που αναδεικνύονται μέσα από το απεργιακό κίνημα.
7)Συμβολή στην ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
ΔΕΥΤΕΡΟ :  Να συμβάλουμε στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης και η εποχή μας. Δηλαδή, στο Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής - Επαναστατικής - Σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα του, κατάκτηση, προώθηση, πρόπλασμά του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αποφάσισε η Πρώτη Συνδιάσκεψή της (29 - 30/10/11), θα απευθυνθεί με μετωπική λογική και θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, με στόχο να οικοδομηθεί μια Μετωπική Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Ανατροπής, με βάση το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πολιτικό πρόγραμμα που απαιτεί η εποχή μας. Η μετωπική αυτή κατεύθυνση είναι σε ρήξη με τις διάφορες λογικές μετώπων που σήμερα προτείνονται (πατριωτικό, αντι-νεοφιλελεύθερο, αντι-μνημονιακό,αντιμονωπολιακό κ.ά.).
ΤΡΙΤΟ : Να συμβάλουμε στο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, στο διάλογο μπροστά στους εργαζόμενους, στην επίπονη θεωρητική προσπάθεια για την κατάκτηση και την επαναθεμελίωση του σύγχρονου επαναστατικού κομμουνιστικού προγράμματος της εποχής μας.
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πολιτική απόφαση της 1ης Συνδιάσκεψής της τονίζει ότι: «Σήμερα η κοινωνική επανάσταση και η εργατική εξουσία νέου τύπου, αποτελούν μεγαλύτερη δυνατότητα από ποτέ, κυρίως γιατί, το ιστορικό τους υποκείμενο, η σύγχρονη εργατική τάξη αποτελεί πλέον τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, είναι - μέσα και παρά τις αντιθέσεις της - περισσότερο κοινωνικοποιημένη, μορφωμένη και διεθνοποιημένη από κάθε άλλη εποχή. Επιπλέον, με την προλεταριοποίηση μεγάλων τμημάτων της επιστημονικής διανόησης, έχει περισσότερες δυνατότητες να συμμαχήσει, πέρα από τα κλασικά μικροαστικά στρώματα της πόλης και τη μικρομεσαία αγροτιά, και με τα νέα μισθωτά στρώματα της διανόησης, κατοχυρώνοντας την εργατική ηγεμονία».Μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση, μπορούμε να νικήσουμε!
Η αισιοδοξία μας πηγάζει και την αντλούμε, από το δίκιο των εργαζομένων, από τη βαθιά πίστη στις ιδέες μας, από τις επαναστατικές υλικές δυνατότητες της εποχής μας. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να ανατρέψουμε την επίθεση, όχι για να εισπράξουμε εκλογικά και εκ των υστέρων από το πέρασμά της και τα συντρίμμια της. Θέλουμε κόμμα και μέτωπο για το κίνημα και όχι κίνημα για το μέτωπο και για το κόμμα. Υποτάσσουμε τα μέσα (κόμμα, μέτωπο, κίνημα) στο σκοπό που είναι η πλήρης απελευθέρωση των εργαζομένων και όχι το σκοπό στα μέσα, ακυρώνοντας έτσι το σκοπό.
το γραφείο τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή  ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Σχόλια