ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, όλο το προηγούμενο διάστημα. Μπορεί να ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση, οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, όμως,  επέφεραν ένα μεγάλο χτύπημα στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Η καταγραφή των μεγαλύτερων διαρροών στην ιστορία τους έδειξε τα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν οι μεγάλες λαϊκές και μαχητικές κινητοποιήσεις.
Την προηγούμενη Κυριακή το πολιτικό σύστημα της χώρας μας έδωσε τα διαπιστευτήριά του απέναντι στα ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας. Η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ προετοιμάζει με αυτή τη χρεωκοπία της χώρας με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για το διεθνές κεφάλαιο και μεγαλύτερος για τους Έλληνες εργαζόμενους.


ΩΣ ΕΔΩ! ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλλει την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, συνολικά του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.
Στο στρατόπεδο του αντίπαλου, στο πολιτικό προσωπικό των τραπεζών, του ΣΕΒ και των πολυεθνικών, στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ο κλονισμός διευρύνεται. Τα αστικά κόμματα αποσαθρώνονται, το μνημόνιο τρώει τα παιδιά του.
Με κάθε ευκαιρία δίνουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού αυτής της χώρας. Κάθε τέτοια μικρή μάχη αποτελεί ένα κομμάτι του πολέμου απέναντι στο μνημόνιο, την τρόικα, την κυβέρνηση και συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα που στο κέντρο του έχει την καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων προκειμένου να διασφαλίζονται τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών ακόμα και στην περίοδο της κρίσης.
Η δικιά μας απάντηση είναι ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και απέναντι στους εφαρμοστικούς νόμους, που χρειάζονται να ψηφιστούν προκειμένου να εφαρμοστεί η δανειακή σύμβαση. Βρίσκουμε πολύμορφους τρόπους πάλης και κινητοποιήσεων, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μπλοκάρουμε τη λειτουργία του κράτους στην εφαρμογή όσων ψηφίζει.
Δίνουμε κάθε μάχη κάθε σωματείο ξεχωριστά και όλοι μαζί.:
· Να μην περάσουν οι μειώσεις στην υγεία, τα νοσοκομεία και στην περίθαλψη συνολικά,
· Να εμποδίσουμε τη διάλυση των σχολείων, πανεπιστημίων και συνολικά της δημόσιας εκπαίδευσης.
· Να μην κλείσει ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενου που δουλεύουν εκεί και οι εργατικές παροχές που δίνονται από τους οργανισμούς αυτούς προς όλους τους εργαζόμενους.
· Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ με τις καταστροφικές συνέπιες που αυτό θα έχει τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους συμβασιούχους εργαζόμενους εκεί, τους κτηνοτρόφους που θα δουν κόπους μιας ζωής να πηγαίνουν χαμένοι, αλλά και όλους εμάς που δε θα μπορούμε να τρώμε αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα.
· Να μην προχωρήσουν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
· Να μην πληρώσουμε κανένα άλλο χαράτσι.
Ταυτόχρονα πιέζουμε την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να κηρύξει και άλλη απεργία κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης των δοσίλογων. Δεν πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα δώσουν λύση στο πολιτικό σύστημα. Μόνο η συμμετοχή των εργαζόμενων στη διοίκηση του τομέα στον οποίο εντάσσονται μέσα από τα σωματεία τους και εργατικές επιτροπές μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ των εργαζομένων.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα περιμένουμε μέχρι τη λαϊκή εξουσία και τον κομμουνισμό προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας. Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή στη χώρα μας ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει:
· Τη στάση πληρωμών απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους και την απαίτηση για διαγραφή του χρέους, προκειμένου να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα έσοδα της χώρας προς όφελος μας.
· την εθνικοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις αλλά και κυρίως ο έλεγχος των δημοσιοοικονομικών της χώρας, και των μεγάλων επιχειρήσεων κοινωνικού και στρατηγικού χαρακτήρα ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια σε βασικά προϊόντα και ο έλεγχος της παραγωγής.
· Την έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να μπορούμε να χαράσσουμε χρηματοπιστωτική στρατηγική και να μην εξαρτόμαστε από ξένα κέντρα εξουσίας.
· Την λήψη μέτρων, όπως την φορολόγηση των πιο πλούσιων κοινωνικών στρωμάτων αλλά και των αυξήσεων στους χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις προς την κατεύθυνση της αναδιανομής του εισοδήματος.
Αυτά μπορούν να αποτελέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε με τον άμεσο έλεγχο της εξουσίας από τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.


Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Ιωάννινα 20 Φλεβάρη 2012

Σχόλια