ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ


21 Φλεβάρη του 44 Επονίτες μαθητές στην πλατεία των Ιωαννίνων κάτω από την μύτη των κατακτητών κατεβάζουν την ναζιστική σημαία. 68 χρόνια μετά οι μαθητές των Ιωαννίνων στην παρέλαση για τα ελευθέρια της πόλης μούντζωσαν, κατεβάζοντας την υπόληψη των  εκπροσώπων της χούντας του ΠΑΠΑδήμιου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Μια γνήσια και αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας από νεολαία της πόλης μας που την έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα στο αύριο.  Μια αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας από την ελπίδα της χώρας μας που η δράση της θα καθορίσει την ιστορία αυτού του τόπου. Όπως   καθόρισε το μέλλον της χώρας η γενιά της ΕΠΟΝ  και της αντίστασης.

Σαν σήμερα στις 23 Φλεβάρη του 43 ιδρύεται η ΕΠΟΝ, 69 χρόνια μετά η χουντική επίτροπος παιδείας απαιτεί να τιμωρηθούν οι μαθητές που μούντζωσαν  τους χουντικούς επιτρόπους στην παρέλαση για τα ελευθέρια.  Ας έχει όμως στα  υπόψη της, πως θα έχει το τέλος των κατοχικών κυβερνήσεων Τσολάκογλου και Λογοθετόπουλου.

 Οπότε ας αφήσει τα τρομοκρατικό τσαμπουκά της προς την αγωνιζόμενη νεολαία. Και ας παραιτηθεί από ντροπή για το κακό που έχει κάνει στην νεολαία και στην παιδεία. Και επειδή δεν την έχουμε για τόσο ευαίσθητη αυτή την επαγγελματία γραφειοκράτισσα και πολιτικό, από τα 29της διορισμένη Νομάρχη, ας γνωρίζει πως απέναντι της δεν έχει μόνο την νεολαία αλλά σύσσωμο τον Γιαννιώτικο λαό.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές. Ευθύνη και καθήκον  των μαζικών φορέων, της ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ, του ΕΚΙ, του συντονιστικού σωματείων είναι να δώσουν πλήρη πολιτική κάλυψη στην αντιστασιακή ενέργεια των μαθητών. Ας μην αφήσουμε να απλώσουν «χέρι» πάνω τους.

Ιωάννινα 23/2/12

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων 

Σχόλια

  1. Να παραιτηθεί; Αυτή που ζητάει μακροημέρευση της δοτής κυβέρνησης ελπίζοντας πως κάθε μέρα που περνάει θα καθυποτάσσεται περισσότερο ο λαός και η νεολαία; Αυτήν την ελπίδα πρέπει να αφαιρέσουμε από την ίδια, τους ομοίους της και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Η αντίδραση των μαθητών της πόλης σας είναι ένα από τα βήματα που θα στοιχειώσουν, τελικά, τις βλέψεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου