ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Καλούμε όλους τους ανέργους σε σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής ανέργων στα Ιωάννινα
Πέμπτη 6 Απρίλη 7:00μμ στο εργατικό κέντρο



Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που ισοπεδώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν κάθε έννοια συλλογικής οργάνωσης της εργασίας και διαμορφώνουν το έδαφος μιας σύγχρονης εργασιακής ζούγκλας και στην επικαιρότητα επανέρχονται τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους.
Προγράμματα «ανακύκλωσης» ανέργων που στην πραγματικότητα διευρύνουν και «επισφραγίζουν» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προεικονίζοντας και το εργασιακό τοπίο χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Παράλληλα διαιωνίζουν και ενισχύουν το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και την ευελιξία των κυβερνήσεων και των δήμων-περιφερειών σε ρουσφετολογικές-πελατειακές προσλήψεις.
55.000 «τυχεροί» άνεργοι από το σωρό του ενός εκατομμυρίου που μεγαλώνει με γεωμετρικούς ρυθμούς που θα έχουν την «ευτυχία» να δουλέψουν για 5 ολόκληρους(!) μήνες με 550(αν βέβαια ισχύσουν οι αρχικές προκηρύξεις του καλοκαιριού του 2011 και δεν προσαρμοστεί αναλογικά η αμοιβή τους στο νέο πετσοκομμένο βασικό μισθό).

Φορείς επιλογής των ανέργων διάφορες ΜΚΟ, σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία που λειτουργούν σαν ιδιωτικοί ΟΑΕΔ και όχημα για το νέο μοντέλο της εργασίας, οι δήμοι και οι περιφέρειες, το τοπικό κράτος, απόλυτα συνεπές με τις απολύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ που ακολούθησαν την εφαρμογή του Καλλικράτη. Η ΓΣΕΕ και ο γνωστός προδοτικός της ρόλος της δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό. Συμμετέχει με 879 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ της Αττικής.
Στο τοπικό κράτος, εκεί που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου διακηρύσσει χιλιάδες απολύσεις, δοκιμάζονται τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Προγράμματα προσαρμοσμένα στο μοντέλο των δήμων-επιχειρήσεων με φτηνό εργατικό δυναμικό και μείωση εργασιακού κόστους. Προγράμματα πρόσληψης εργαζομένων για την «κάλυψη» για τα μάτια του κόσμου κοινωνικών υπηρεσιών που η πολιτική της Τρόικα και των μνημονίων καθημερινά διαλύουν.
Δημιουργείται έτσι στους μνημονιακούς δοκιμαστικούς σωλήνες της ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατίας μια «υβριδική» μορφή απασχόλησης, μια γκρίζα ζώνη μεταξύ εργασίαςημιαπασχόλησης-ανεργίας. Πέρα δε από την «αθέατη» αυτή όψη της ανεργίας, δημιουργείται και μια νέα γενιά συμβασιούχων-εργαζομένων που μπροστά της τα stage φαντάζουν επίζηλα
Πρόκειται για στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές του κεφαλαίου, ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση. Ο δρόμος της αντίστασης, ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Εργαζομένων και ανέργων, σωματείων και πρωτοβουλιών σε γειτονιές, σε ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα διεκδικήσει μαχητικά τη χαμένη μας ζωή και τον πλούτο που παράγουμε.
·         Κατάργηση, καμία εφαρμογή Μνημονίων Ι & ΙΙ
·         Απαγόρευση των απολύσεων – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
·         Μαζικές προσλήψεις σε Δήμους, ΔΕΚΟ, πρώην ΔΕΚΟ, Νοσοκομεία, Παιδεία
·         Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις με ασφάλιση
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την κάρτα ανεργίας.
·         Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων του ΙΚΑ, χωρίς προϋποθέσεις

      
                    ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Σχόλια