ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!

 Η φετινή εργατική πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και τη νεολαία αντιμέτωπους με τη βάρβαρη επίθεση των αστικών κυβερνήσεων, της τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ. Καλούμαστε λοιπόν να θυμηθούμε την πρωτομαγιά του Σικάγου, μπροστά στην εκτόξευση της ανεργίας, που αγγίζει ιδιαίτερα τη νεολαία.
 Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό η νεολαία να βγει στο δρόμο του αγώνα προκειμένου να μην γίνει μια χαμένη γενιά! Στη συγκυρία αυτή λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε την σημασία των βουλευτικών εκλογών στις 6 Μάη και γι’ αυτό θεωρούμε πως η λογική της αποχής δεν αποτελεί διαμαρτυρία, αλλά ενίσχυση των καθεστωτικών δυνάμεων.
Στα ίδια πλαίσια είναι και η λογική και του άκυρου και του λευκού, καθώς μετά τον εκλογικό νόμο του 2006 θεωρούνται επί της ουσίας το ίδιο, μειώνοντας το εκλογικό μέτρο και ρίχνοντας το απαιτούμενο ποσοστό για την διαμόρφωση αυτοδύναμης κυβέρνησης. Για να μην βγάλουν «σταθερή κυβέρνηση» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα και να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους, όπως έχουν ήδη υπογράψει.
 Για να μην δώσουμε λευκή επιταγή να μας κυβερνήσουν πάλι αυτοί που μας οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση. Για να μην περικοπούν οι χρηματοδοτήσεις για την δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Για να μην ενισχυθούν οι νεοναζί της3 Χρυσής Αυγής, που είναι νοσταλγοί των χιτλερικών δολοφόνων και γερμανοτσολιάδων, σύμμαχοι των ΜΑΤ ενάντια στο λαό, ρατσιστές και δολοφόνοι. Στη λογική αυτή να ενισχύσουμε την αριστερά των αγώνων, της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!
‘Ο,τι και εάν μας λένε εμείς ξέρουμε ότι η ιστορία δεν γράφεται στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα. Με πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, με ισχυρή, μαχητική αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 Όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούσα με τα λεγόμενα μου να περιγράψω με ακρίβεια το πολιτικό μου στίγμα. Όμως δεν κατάφερα ποτέ να γίνω συγκεκριμένος κι αυτό γιατί απλά δε γινόταν. Δεν είμαι βλέπεις κάτι τόσο συγκεκριμένο, τουλάχιστον απ’ αυτά που χρειάζεται ο άλλος ν’ ακούσει για να σε θεωρεί γείτονα του η ξένο (πολιτικά). Κάθε φορά λοιπόν που άνοιγα την ψυχή μου στεναχωρούσα πολλούς. Αυτή τη φορά όμως και σε τούτη την αντάρα, χρωστάω σε κάποιους φίλους δυο κουβέντες, έτσι για να ‘χουν παρέα στον δύσκολο και άνισο πολιτικό τους αγώνα. Στους φίλους μου και αντάρτες λοιπόν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εύχομαι, εγώ ο ανένταχτος καλή δύναμη και καλή αρχή για το αύριο που ονειρεύονται. Ίσως όταν λευτερωθούμε όλοι μας ν’ ανταμώσουμε στα πιο όμορφα πια. 


Μιχάλης Μυτακίδης (B.D.FOXMOOR – ACTIVE MEMBER)

Σχόλια