Για το Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τριάντα και πλέον χρόνια εύκολης οικολογίζουσας ρητορικής, είτε από τους επίσημους εκφραστές της, είτε από όσους έχουν λεηλατήσει την οικολογία και την έχουν μετατρέψει σε «αειφόρο ανάπτυξη» και άλλα ιδεολογήματα, έχουν οδηγήσει την Παμβώτιδα σε πλήρες αδιέξοδο.
Επιστέγασμα είναι το τελευταίο Π.Δ., που είναι το χειρότερο όλων των εποχών, καθώς όχι μόνο νομιμοποιεί όλες τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει εις βάρος της λίμνης, αλλά προωθεί και επιτρέπει και άλλες, «αναπτυξιακές», με το φαστ τρακ, το καινούργιο παρατσούκλι του επιθετικού οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

Αποτέλεσμα κρυφών συζητήσεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων, το Π.Δ. ήρθε να δώσει συγχωροχάρτι σε όλες τις παρανομίες που έχουν φέρει τη λίμνη στο σημερινό της χάλι, αλλά και να «κλείσει το μάτι» σε μεγαλοκαρχαρίες όπως ο Μήτσης. Τον ίδιο, που τη στιγμή που ζητάει να μειωθεί το νοίκι του Ξενία και έχει απλήρωτους τους εργαζόμενούς του, σχεδιάζει νέα επένδυση στην όχθη της λίμνης. Αλήθεια, ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε;
Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, της οριστικής τσιμεντοποίησης της παραλίμνιας περιοχής και της καταστροφής του βιότοπου, είναι ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, πιστοί τοποτηρητές των επιχειρηματικών συμφερόντων. Με πρόσχημα την  «ανάπτυξη» και τον «ήπιο τουρισμό» παίζουν το παιχνίδι των επιχειρηματικών συμφερόντων που το τελευταίο πράγμα που τα ενδιαφέρει είναι η οικολογία και η ισορροπία του οικοσυστήματος. Με όπλο την ιδιοκτησία, ο καπιταλισμός καταστρέφει και μετατρέπει τη λίμνη, τη ζωοδότρα δύναμη του λεκανοπεδίου, σε στέρνα.
Άβουλος παρατηρητής είναι ο «Φορέας της λίμνης», ο πιο διακοσμητικός παράγοντας του δημόσιου μισθολογίου, που παίζει το ρόλο του διαιτητή των συμφερόντων και καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία της λίμνης.
Η οικολογία δεν είναι υπόθεση ξεκομμένη από την πολιτική. Όσο γύρω μας σέρνονται μνημόνια και δεν αμφισβητείται συνολικά η καπιταλιστική λεηλασία, τόσο το περιβάλλον θα πλήττεται από την ανεξέλεγκτη κερδοφορία.  Γι αυτό, στις 6 Μάη, κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ανατρέπουμε!

Γιάννενα 27-04-2012

Σχόλια