ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: "Οι εκλογές στις 17 Ιούνη, η άνοδος της Αριστεράς και η πρόταση διεξόδου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ"


ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5, 8μμ 
Εργατικό Κέντρο

Τα αποτελέσματα της 6ης Μάη ανοίγουν μια νέα φάση στην οικονομική και πολιτική κρίση. Ήταν ένα γερό χαστούκι στις δυνάμεις του Μαύρου Μετώπου και καταγράφηκε η στροφή στα Αριστερά. Δεν πρόκειται για μία πρόσκαιρη μετατόπιση, ούτε για μία ψήφο διαμαρτυρίας όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν στα αστικά ΜΜΕ. Αυτή η στροφή έχει βαθιές ρίζες μέσα στους αγώνες και τις μάχες που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η νεολαία ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια. 
Μπροστά στη νέα εκλογική αναμέτρηση οι ηττημένοι της προηγούμενης προσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς. Οι σπασμωδικές συγκολλήσεις που κάνει η ΝΔ με τη Ντόρα και τους βουλευτές τους ΛΑΟΣ το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν τον πανικό στον οποίο βρίσκονται. Παράλληλα επιτίθενται με κάθε χυδαιότητα στην Αριστερά. Η Μέρκελ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήθελε να στηθούν διπλές κάλπες στις 17 Ιούνη για να δεσμεύσει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει ότι δεν θα απειληθεί το οικοδόμημα του ευρώ. Από την αντίπερα όχθη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο προχωρούν οι μέρες αναδιπλώνεται ακόμα περισσότερο. Από την κατάργηση του Μνημονίου περάσαμε στις δηλώσεις "δε μιλάμε για μονομερείς ενέργειες" κ για "επιδίωξη πρωτογενούς πλεονάσματος". Το να μιλάει κάποιος για πρωτογενή πλεονάσματα μέσα σε συνθήκες ύφεσης είναι συνώνυμο με τις επιπλέον περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές παροχές. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη μεριά της υποστηρίζει ότι υπάρχει δρόμος για να ξηλώσουμε ένα-ένα τους εκβιασμούς των κυβερνήσεων, και της ΕΕ. Είναι ο δρόμος που ακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, των πανεργατικών απεργιών, των πλατειών των κινητοποιήσεων διαρκείας. Η "μονομερής ενέργεια" της διαγραφής του χρέους είναι αυτή που θα μας βγάλει από το φαύλο κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε. Η ρήξη και η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ με την κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο είναι τα βήματα για να μπουν οι ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας πάνω από τα κέρδη των αρπαχτικών ντόπιων και ξένων. 
Μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έχουμε να δώσουμε συγκεκριμένες μάχες. Από τη μεριά μας επιμένουμε στην πρόταση προς όλη την Αριστερά για ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής μέσα από το οποίο θα ξηλώσουμε τα μέτρα του Μνημονίου αλλά θα απαντήσουμε και στις προκλήσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εδώ και τώρα οργανώνουμε απεργίες που διεκδικούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων κόντρα στις ορέξεις του ΣΕΒ για ατομικές συμβάσεις. 
Τέλος θέλουμε η στροφή προς τα Αριστερά στις 17 Ιούνη να είναι πιο ορμητική, πιο μαζική με δυνατότερη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Σχόλια