ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- 6 ΜΑΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τεράστιο το φορτίο της ανεργίας. Η οργή περισσεύει στον απολυμένο που ξαφνικά του στερούν το δικαίωμα στην επιβίωση τη δική του και των παιδιών του. …Να ντρέπεσαι που δεν έχεις να πληρώσεις ούτε τον καφέ …να ντρέπεσαι να σε ξανακεράσουν ή να δανειστείς πάλι από γονείς και φίλους… «Δεν παλεύεται», σκέφτεσαι. Αδειάζει το βλέμμα, θολώνει ο νους από την αγανάκτηση, τόσες ώρες δουλεία και το πορτοφόλι παραμένει πεισματικά άδειο  χωρίς να έχεις καλύψει ούτε τα απαραίτητα, πάλι…
Σκηνές γνωστές σε όλους μας. Κάποιοι συνάνθρωποί μας οδηγούνται ακόμη και στην αυτοκτονία! Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται τα φασιστοειδή τύπου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και έβγαλαν πανό στο Φόρο της Πρέβεζας με σύνθημα «Δουλειά στους Έλληνες», παραπέμποντας φυσικά στο ότι «τις δουλείες μας τις παίρνουν οι μετανάστες».

Αλήθεια για όλη αυτή την ανεργία πρό και μετά μνημονίου και ΔΝΤ ποιος φταίει; Για τις στρατιές των άνεργων πτυχιούχων, όλων αυτών των νέων ανθρώπων που έχουν σπουδάσει σε μια και δύο σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τώρα παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης μπας και βρουν μια δουλειά, ποιος φταίει; Το ότι οι ελβετικές -και όχι μόνο- τράπεζες κοντεύουν να σκάσουν από τα εκατομμύρια που μαζεύουν  Έλληνες εργοδότες, μικροί και μεγάλοι, ποιος φταίει; Για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ποιος φταίει; Για το ότι είναι πλέον νόμος του κράτους  ότι όσοι είμαστε κάτω των 25 πρέπει να παίρνουμε 400 και 300 ευρώ ποιος φταίει; Για τους μισθούς πείνας στους συναδέλφους που δουλεύουν κούριερ, σε καφετέριες, μπαρ, οικοδομή… ακόμη και προ τρόικας και ΔΝΤ, ποιος φταίει; Για τη μη πληρωμή στην πόλη μας ούτε του δώρου Χριστουγέννων από γνωστούς και πλούσιους εργοδότες, βλ. γνωστά ξενοδοχεία της πόλης, ποιος φταίει;
Είναι πραγματικά αστείο, ίσως ακόμη και να αγγίζει τα όρια της βλακείας να πεις ότι φταίνε ο μετανάστες.
Αλήθεια, αφού οι φασίστες κόπτονται τόσο για την εξασφάλιση δουλειάς στους Έλληνες, τότε γιατί ο αρχηγός τους, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με τη γυναίκα του και τον αδερφό της είναι συνιδιοκτήτες σε γνωστό ροζ ξενοδοχείο στην πλατεία Αττικής στην Αθήνα που απασχολεί  ξένους εργαζόμενους; Είναι το ίδιο με κάτι εργοδότες στην Πρέβεζα, μέλη και υποστηρικτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βλ. ιδιοκτήτες λεωφορείων ΚΤΕΛ, μαγαζιών που φωνάζουν «Δουλειά στους Έλληνες» αλλά τους «Έλληνες εργαζόμενους τους έχουν χρόνια τώρα στη δούλεψή τους πληρώνοντάς τους με «φραγκοδίφραγκα»! Άσε τις συνθήκες!!
Ποιον κοροϊδεύουν και τι εξυπηρετούν οι αρχηγοί της φασιστικής οργάνωσης; Αφού κόπτονται τόσο για το δικαίωμα στην εργασία των Ελλήνων γιατί δεν έβγαλαν αυτά τα δύο μαύρα χρόνια ούτε μια ανακοίνωση καλέσματος στις πάνω από 20 γενικές απεργίες που προκηρύχθηκαν; Στις μεγαλειώδεις αυτές κινητοποιήσεις, που αν δεν είχαν γίνει, ο μισθός μας θα είχε ήδη πάει στα 200 ευρώ. Σε αυτές  όπου ο λαός του μόχθου και της ανεργίας κατέβηκε μαζικά κόντρα και ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης. Σε αυτές που πάλεψε με νύχια και με δόντια, που έχασε μεροκάματα για μια καλύτερη ζωή, που μάτωσε, που είχε τραυματίες, που είχε νεκρούς (συνάδελφοι κλειδωμένοι στην τράπεζα μαρφίν το Μάη του 2010, ο συνάδελφος οικοδόμος στην Αθήνα από την καταστολή και τα δακρυγόνα), που χτυπήθηκε ανελέητα από τα ΜΑΤ, που έπεσαν αμέτρητες φορές επάνω του οι ομάδες ΔΙΑΣ με τις μοτοσυκλέτες…που… Σε αυτές τις κινητοποιήσεις, τι δουλεία είχαν οι Χρυσαυγίτες στις γραμμές των ΜΑΤ να συνομιλούν, να χαριεντίζονται και να τους βοηθούν στο έργο τους;
Οι φασίστες, ξέρουν καλά ότι όταν είσαι άνεργος, οικογενειάρχης, νεολαίος,  στην επαρχιακή πόλη της Πρέβεζας και το μίσος που νιώθεις για την αδικία που σου γίνεται γιγαντώνει μέρα με τη μέρα, αυτό το μίσος θέλεις να το εκφράσεις, να το κάνεις πράξη, να κάνεις κάτι δραστικό! Σε αυτές τις περιπτώσεις στην μικρή μας πόλη ή ακόμη περισσότερο στο χωρίο όπου οι δυνατότητες να παλέψεις, να αγωνιστείς είναι πολύ δύσκολες, όπου οι εργατικές κινητοποιήσεις φαντάζουν «μικρές» και «αναποτελεσματικές», όπου αυτοί που μιλούν για τους εργάτες είναι είτε ξεπουλημένοι, είτε  μιλάνε για «καπιταλισμό», «ανατροπή», «κοινωνία της απελευθέρωσης» και αυτά φαντάζουν μακρινά και δύσκολα. Σε αυτές τις συνθήκες οι φασίστες ξέρουν ότι είναι πιο «εύκολο» να τα βάλεις με το μετανάστη δίπλα σου παρά με την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Είναι πιο «εύκολο» να βρίσεις και να πιστέψεις ότι σου φταίει αυτός ο «λίγο μελαμψός με τα σπαστά ελληνικά» παρά να τα βάλεις με τον καπιταλισμό!
Οι φασίστες σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες της αθλιότητας που αντιμετωπίζουμε. Σπέρνουν το μίσος και χαιρετούν φασιστικά, και αν τους ρωτήσεις πώς είναι δυνατόν να χαιρετούν ναζιστικά σε μια χώρα που οι ΝΑΖΙ εκτέλεσαν, κατάκαψαν ολόκληρα χωριά, που αιματοκύλισαν ολόκληρο τον κόσμο στέλνοντας στο πεδίο της μάχης να σκοτώσουν και να σκοτωθούν πρώτα από όλους τα παιδία των Γερμανών εργατών! Και τα έστειλαν να σκοτωθούν και να σκοτώσουν τους εργαζόμενους και των άλλων χωρών ξεκινώντας με το σύνθημα «Δουλεία για τους Γερμανούς» και φτάνοντας το «Η Γερμανία υπεράνω όλων»! Τότε, σου απαντούν (άκουσον άκουσον) ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι αρχαίος Ελληνικός! Είναι, δηλαδή, σαν να βγάζει κάποιος τη φωτογραφία της μάνας σου στο διαδίκτυο γυμνή και μετά να σου λέει ότι δεν το έκανε για να την προσβάλει άλλα για να τιμήσει την εικόνα της μητέρας-γυναίκας!
Οι εργαζόμενοι κατέκτησαν το οχτάωρο όταν στο Σικάγο όλοι ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας ένωσαν τη φωνή και τις γροθιές τους και πάλεψαν. Σήμερα οι αστοί, οι εργοδότες, οι πολυεθνικές, οι κυβερνήσεις τους στην Ευρώπη, ο Παπαδήμος, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και όλοι οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως εθνικότητας (ακόμη και αν έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους) συνεργάζονται αυτή τη στιγμή και μας κλέβουν τη ζωή και τα όνειρά μας κομμάτι κομμάτι. Μας κλέβουν τη ζωή και αιτία δεν είναι οι φτωχοί μετανάστες που διωγμένοι από τα στρατεύματα κατοχής που και εμείς έχουμε στις χώρες τους καταφεύγουν ως «φαντάσματα ανθρώπων» σε χώρες όπως η δικής μας διεκδικώντας το αυτονόητο, να ζήσουν. Η αιτία είναι ότι ζούμε μια ζωή που στηρίζεται στις αρχές ενός συστήματος που ζει, μεγαλώνει και θεριεύει τα κέρδη των πλουσίων με το μυαλό, τη δύναμή, τη δουλειά, τον ιδρώτα και το αίμα των αργαζόμενων ανεξαρτήτως χρώματος.
Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πρέβεζας ας πούμε επιτέλους ΤΕΛΟΣ.! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΛΛΟ. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΣΩΡΕΥΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΟ.
Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ που να γράφει:
«ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ».
Πρέβεζα, 5 Μάη 2012
Χρυσικού Γιαννούλα,
μέλος της τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Σχόλια