Για τις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που σε όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες, κόντρα στις σειρήνες της υποταγής και της «σύνεσης», για να βροντοφωνάξουν «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά» και να θυμίσουν στους επίδοξους διαχειριστές της φτώχειας και της κοινωνικής καταστροφής πως « η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή».
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας αντιμέτωπο με τον κανιβαλισμό των διαρκών μνημονίων. Το κεφάλαιο, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ εξαπολύουν μια άγρια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Επιδιώκουν την κατάργηση κάθε δικαιώματος, μας οδηγούν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική εξαθλίωση. Θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, το οκτάωρο, τη δυνατότητα να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη.

Ο λαός μας όμως έχει μακριά παράδοση αγώνων. Δεν θα αφήσουμε τους θλιβερούς πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου να μοιράσουν στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη γη που πότισε με το αίμα του ο Μαρίνος Αντύπας και οι εξεγερμένοι του Κιλελέρ! Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν Προβόπουλο όσα κέρδισαν με αγώνες οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας! Δεν θα επιτρέψουμε τους γκαουλάιτερ της Τρόικας την επιστροφή της πείνας στις πόλεις και τα χωριά που λευτέρωσε ο Ε.Λ.Α.Σ. του Άρη Βελουχιώτη! Δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής όσο τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σπέρνουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο!
Όπως και τότε έτσι και τώρα, η οργή του λαού θα γίνει φουσκωμένο ποτάμι και θα τους παρασύρει. Δεν μας ξεγελάν μιλώντας μας για μονόδρομους. Υπάρχει κι άλλος δρόμος και θα τον ακολουθήσουμε: Το χρέος είναι δικό τους και δεν θα το πληρώσουμε. Έξω από τη σιδερένια φυλακή του ευρώ και της Ε.Ε., θα πάρουμε πίσω τις τράπεζες, τα χωράφια, τα εργοστάσια και τις ζωές μας, για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν και να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα φύγουμε μετανάστες, θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε!
Σε δρόμους, εργοστάσια, χωράφια και σχολεία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.!
Γιάννενα 01-05-2012

Σχόλια