ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ


Η Κίνηση «Ενωμένοι  Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» καταγγέλλει  την επιχείρηση-σκούπα που έγινε το Σάββατο 26 Μάη στα παλιά κτίρια του νοσοκομείου Χατζηκώστα. Από τις 7 το πρωί  διμοιρίες ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν  στο χώρο της κατάληψης ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ με σκοπό να συλλάβουν μετανάστες που διέμεναν σε διπλανά κτίρια. Ακολουθώντας το δόγμα του Λοβέρδου περί «υγειονομικής βόμβας» η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σφραγίζει τα κτήρια που διέμεναν οι μετανάστες με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Χατζηκώστα και του Ερυθρού Σταυρού.


Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας βαθιά ρατσιστικής πολιτικής σε βάρος των μεταναστών για να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιος έκλεψε μισθούς και συντάξεις, ποιος ευθύνεται για τη φτώχεια, την εξώθηση στην εγκληματικότητα, την υποβάθμιση της υγείας-παιδείας και της ζωής μας. Αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια της χρεοκοπίας για να σώσουν  τις τράπεζες, τα αφεντικά και το σύστημα τους θέλουν να χτίσουν φράχτες στον Έβρο, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και να γεμίσουν με μίσος τα μυαλά του κόσμου, αφού έχουν τρομάξει με τη δύναμη που έχουμε δείξει κόντρα στα σχέδια τους.  Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός που απειλεί τη δημόσια Υγεία δεν είναι οι μετανάστες αλλά οι πολιτικές που κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία και υποβαθμίζουν την Υγεία και περίθαλψη συνολικά. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε χώρα στην οποία βρέθηκε το ΔΝΤ το προσδόκιμο επιβίωσης πέφτει κατά 10 χρόνια και επανεμφανίζονται ασθένειες που είχαν εξαλειφτεί χρόνια πριν. 

Η ρατσιστική πολιτική που ακολουθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και συνεχίζεται από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, με υπουργούς πρώην αρχηγούς της αστυνομίας και του στρατού, αβαντάρει ακροδεξιές αντιλήψεις και τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Οι συντονισμένες επιθέσεις μεταξύ αστυνομίας και Χρυσαυγιτών έχουν γίνει κανόνας ειδικότερα μετά την είσοδο της Χ.Α. στη βουλή.

Είναι ώρα να σταματήσουμε τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις με μαζικές κινητοποιήσεις. Είναι ώρα να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, σταμάτημα των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα της αστυνομίας, σταμάτημα της πολιορκίας των παν/μίων απ’ τα μεικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ.- δημοτικής αστυνομίας και παρακρατικών της Χρυσής Αυγής.

Μέσα από κοινό αγώνα για να γίνουν παρελθόν τα Μνημόνια της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας ενωνόμαστε για να τσακίσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές και τη φασιστική απειλή. Για να κλείσουμε το δρόμο στην επίθεση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών, της αριστεράς και των κινημάτων.

Η ΚΕΕΡΦΑ απευθύνει κάλεσμα καταρχάς στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στα σωματεία των εργαζομένων του Χατζηκώστα και στην Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ηπείρου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη επιχείρηση και να δοθεί επίσημη άδεια για να διαμένουν οι μετανάστες σε αυτά τα κτίρια. Καλούμε όλη την Αριστερά, τις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία να προχωρήσουμε στην άμεση διοργάνωση ενός αντιναζιστικού-αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου.

ΚΙΝΗΣΗ "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ"

Σχόλια