ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ


Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση υπογραφής σύμβασης για την επέκταση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου κατά ένα ολοκαίνουργιο πενταώροφο κτίριο.

Σε μια στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα φαρμακα στους ασθενείς και ιδιαίτερα στους καρκινοπαθείς.


Η Περιφέρεια Ηπείρου υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία "Κάστωρ" για την εν λόγω επέκταση έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ.

 Είναι προκλητικό τη στιγμή που το ΕΣΥ μαστίζεται από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να κλείνονται τέτοιου είδους συμφωνίες.

 Το υπ. Υγείας διατυμπανίζει τα τελευταία χρόνια ότι δε χρειαζόμαστε άλλους γιατρούς και νοσηλευτές, κόβει τους μισθούς όλου του υγειονομικού προσωπικού, δεν πληρώνει εφημερίες, επιβάλλει χαράτσι στις εισαγωγές και μας αναγκάζει να πληρώνουμε φάρμακα επειδή τα λεφτά των ταμείων φαγώθηκαν στα χρηματιστήρια και στο "κούρεμα" χρέους.

 Είναι εξόφθαλμο ότι το νέο κτίριο δεν πρόκειται να στελεχωθεί από προσωπικό του Δημοσίου γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να διαθέσουν κονδύλι για μισθούς.

 Ήδη έχουν ξεκινήσει να δίνουν κλίνες σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (!) και γιατί όχι εν προκειμένω, ένα ολόκληρο κτήριο;

Η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας πάει χέρι-χέρι με την ιδιωτικοποίηση της. Όταν ο κ. Καχριμάνης αναφέρεται στην Ήπειρο σα σταυροδρόμι στον τομέα της υγείας πρέπει να θυμόμαστε ότι έδωσε την άδεια για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών. Αυτών των κλινικών που ποτέ δε λειτουργούν με κανόνες ασφαλείας και όταν τα βρίσκουν σκούρα παραπέμπουν τα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Δώστε τα 31 εκατομμύρια για να έχουμε ένα αξιοπρεπές σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας για ΟΛΟΥΣ και όχι για κτίρια-φαντάσματα και ερειπωμένα, μόνο για να τσεπώνουν οι κατασκευαστικές και το ιδιωτικό κεφάλαιο.  

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια