ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.


Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα επίθεση σε βάρος του Άρη Βελουχιώτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που προτομή ή πλάκα του Άρη Βελουχιώτη καταστρέφεται από αποβράσματα της δεξιάς. Ακόμα και τώρα 67 χρόνια μετά δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο μεγάλος ανυπότακτος  κομμουνιστής καπετάνιος του ΕΛΑΣ δεν κατέβασε τη σημαία του αγώνα και κάλεσε το λαό να αμφισβητήσει μέχρι τέλους την εξουσία τους. Ο Άρης ο μεγάλος κομμουνιστής δεν είναι σύμβολο με τη μορφή ιδιοκτησίας κανενός και ειδικά της ηγεσίας του κόμματος που τον παρέδωσε στο θάνατο, επειδή δεν υπάκουσε στη γραμμή του συμβιβασμού και της διαπραγμάτευσης με τους Άγγλους κατακτητές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.
Μια γραμμή διαπραγμάτευσης με τον αντίπαλο που φορέθηκε πολλές φορές από την αριστερά (ειδικά όταν αυξάνονταν η επιρροή της) με οδυνηρές συνέπειες για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ας μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και ειδικά η ηγεσία της επαναδιαπραγμάτευσης (ή όπως αλλιώς το λέει) του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά στη ανακοίνωση καταδίκης για την μεγάλη εκλογική τους άνοδο (λες και έχει τον Βελουχιώτη επικεφαλής) δύο μέρες πριν τις εκλογές για να πάρουν κάνα ψήφο. ΝΤΡΟΠΗ.
Ο Άρης έδειξε τον προορισμό και το δρόμο, κόντρα στο δίπολο σεχταρισμού και οπορτουνισμού και ας το καταλάβουν αυτό οι ηγεσίες των ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα προορισμό που μόνο αυτός μπορεί να μας ενώσει και να μας οδηγήσει στη νίκη.

Νάνος Βαγγέλης μέλος το ΝΑΡ υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Πρέβεζα
Υ.Γ   αναφέρομαι στο  περιεχόμενο των ανακοινώσεων και όχι την καταδίκη του γεγονότος  

Σχόλια