Καταγγελία για την καταστροφή του μνημείου του Άρη στη Μεσούντα.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταδικάζει τη φασιστική και θρασύδειλη καταστροφή του μνημείου του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας. Κρυμμένοι, όπως ο ομοϊδεάτης τους Κασιδιάρης, οι νοσταλγοί του Χίτλερ και των ναζιστικών πογκρόμ απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως εχθρός τους είναι η Αριστερά και ο αγωνιζόμενος λαός. Στόχος των δήθεν πατριωτών δεν είναι το σύστημα, τα μνημόνια ή το …ξεβρώμισμα του τόπου.

 Στόχος τους είναι να παγιδεύσουν το λαό με τα δεσμά του φόβου και του ρατσιστικού μίσους, για να μπορέσουν να παραδώσουν ολόκληρη τη χώρα, τις ζωές μας και το μέλλον μας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.  
Ο Άρης θα είναι για πάντα καρφί στο μάτι των κάθε λογής κοτζαμπάσηδων, του κάθε είδους ρουφιάνων, μπράβων και παρατρεχάμενων του συστήματος. Γιατί ακόμη και όταν προδόθηκε κι έμεινε μόνος με μια φούχτα αντάρτες, δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του για την λευτεριά και την τιμή του λαού. Γιατί ακόμη καλπάζει στο πλευρό όσων αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα κόσμο δίχως φασισμό, πόλεμο και πείνα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Για το λόγο αυτό τα φασιστοειδή σύρθηκαν σαν αρουραίοι και κατέβασαν την προτομή του Βελουχιώτη. Ξέχασαν όμως πως η ιστορία δεν μένει ποτέ ανυπεράσπιστη, γιατί εξακολουθεί να γράφεται μέσα από τους αγώνες του λαού μας.
 Ο πρωτοκαπετάνιος της λευτεριάς, μιλώντας στη Λαμία για τους δωσίλογους προγόνους των σημερινών φασιστών, μας έδειξε το δρόμο: «…Αυτοί θα δικασθούν και θα καταδικασθούν. Μα δεν θα ‘χει και μεγάλη σημασία. Τεράστια σημασία θα ‘χει αν καταδικάσετε και θανατώσετε εσείς, ο κυρίαρχος λαός, το καθεστώς που γεννάει τέτοια καθάρματα.»
Γιάννενα 14-06-2012



Σχόλια