ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ...


Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η διοίκηση της ΑΤΕ, η Τρόικα και τα ντόπια τσιράκια τους θέλουν να πουλήσουν τη ΔΩΔΩΝΗ μέσα στον Ιούλιο…

Συνεχίζοντας την επιχείρηση ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, το οικονομικό επιτελείο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει στην Τρόικα λίστα με τις επιχειρήσεις που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν ή να κλείσουν. Πρώτος στη λίστα του ξεπουλήματος είναι ο ΟΣΕ, το σύνολο δηλαδή των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας. Ακολουθούν οι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας και μεταξύ αυτών η ΔΩΔΩΝΗ.

Οι κυβερνητικοί λακέδες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πουλήσουν τη μεγαλύτερη συνεταιριστική επιχείρηση της χώρας μέσα στον Ιούλιο. Βασίζονται στο έντονο ενδιαφέρον των πολυεθνικών και των ελληνικών εταιρειών που σφάζονται, όπως είναι φυσικό, για να αποκτήσουν την κερδοφόρα γαλακτοβιομηχανία με τίμημα πολύ κατώτερο της πραγματικής αξίας της. Επενδύουν στην αφελή (για τους αφελείς) ή προδοτική (για τους υποψιασμένους) στάση των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας που φλομώνουν το λαό της Ηπείρου με παραμύθια περί απόκτησης της ΔΩΔΩΝΗΣ από τις Ενώσεις που οι ίδιοι επί χρόνια οδήγησαν συνειδητά στη χρεοκοπία και την ανυποληψία.
Είναι όμως βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως θα περάσουν... Εδώ θα γίνει Κούγκι!
Οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής που νιώθουν στις πλάτες τους το βάρος της μνημονιακής λιτότητας, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της ανεργίας που καλπάζει, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ξέρουν τα σχέδια και των εχθρών και των «φίλων» του λαού που μεθοδεύουν το πέρασμα της ΔΩΔΩΝΗΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την καταστροφή της τοπικής κτηνοτροφίας με το ξεκλήρισμα των παραγωγών και το ρίξιμο των εργαζόμενων στην κόλαση της μείωσης μισθών, της ελαστικής εργασίας και της τρομοκρατίας των απολύσεων.
Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει σε ολόκληρο το λαό της περιοχής που βυθίζεται στη φτώχεια την εξαθλίωση και την ανεργία. Δε φτιάχτηκε για να δίνει κέρδη στους χαρτογιακάδες και τα λαμόγια αλλά για να δίνει ψωμί και δουλειά σε χιλιάδες κτηνοτρόφους και εργαζόμενους και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στον κόσμο. Το ρόλο αυτό η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να τον επιτελέσει μόνο με τη διατήρηση του κρατικο-συνεταιριστικού χαρακτήρα της.
Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές που τσακίστηκαν οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, τη λύση δεν θα τη δώσουν οι προσχηματικές διαπραγματεύσεις, η «υπεύθυνη αντιπολίτευση», οι επερωτήσεις στη Βουλή ή οι κομματικού τύπου κινητοποιήσεις, αλλά ο μαζικός, ενωτικός και ανυποχώρητος αγώνας των κτηνοτρόφων, των εργαζόμενων και ολόκληρου του λαού της Ηπείρου.
Καλούμε στις μαζικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο εργοστάσιο της ΔΩΔΩΝΗΣ:
M ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ την Τρίτη 10 Ιούλη
M ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ την Κυριακή 15 Ιούλη
M ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ τη Δευτέρα 16 Ιούλη
Γιάννενα 05-07-2012
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια