Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!!!!


Εργασιακός μεσαίωνας η Ήπειρος με μείωση μισθού κατά μέσο όρο 30%. Και αυτή η κορυφή  του παγόβουνου με χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν να πληρωθούν πάνω από 2 μήνες. Και αυτό αφορά όχι μόνο επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και επιχειρήσεις της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας, όπως είναι η ΠΙΝΔΟΣ.

Την ίδια στιγμή δε επιχειρήσεις που πλήρωναν και πληρώνουν στην ώρα τους οδηγούνται στο ξεπούλημα αντι πινακίου φακής, όπως η ΔΩΔΩΝΗ. Που ακούγεται πως θα ξεπουληθεί όσο αξίζουν τα υπάρχοντα εμπορεύματα που είναι προς πώληση.   
Είναι ολοφάνερο πως η επιχειρούμενη ευρείας κλίμακα υποτίμηση της εργατικής δύναμης, υποτίμηση της εργατικής τάξης αποτελεί αίτιο της βαθύτατης οικονομικής κρίσης, μα και αφορμή για συνολικότερες αλλαγές στο παραγωγικό παράδειγμα που θα προκληθεί ύστερα από την συνολικότερη- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων. Αλλά και από μια στρατηγικού τύπου ήττα των ταξικών εργατικών δυνάμεων.
Που όμως δεν έχει συμβεί και μπορεί να μην συμβεί. Ο  ηρωικός αγώνας των εργατών χαλυβουργών που δέχτηκε την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ και των εισαγγελέων της τρικολόρ μνημονιακής χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ(γελάει το σύμπαν με την αριστερά της ευθύνης) δείχνει το παράδειγμα.
 Ένα παράδειγμα που θα πρέπει να συνολικοποιηθεί, να γενικευτεί παντού, σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, γειτονιά. Με μια αριστερά ενωμένη, μαχόμενη ενωμένη στο λαϊκό και εργατικό κίνημα να συντονίζει και να οργανώνει  τους ταξικούς αγώνες.
Παρόλη την καυτή και κουραστική καλοκαιρινή ραστώνη και την μετεκλογική κατάθλιψη και στα Γιάννενα πρέπει  να συντονιστούν τα σωματεία, τα υπαρκτά σωματεία,  οι επιτροπές αγώνα και τα ταξικά δίκτυα και να απαντήσουν με μάχιμο τρόπο στην επίθεση ενάντια στην εργασία και την εργατική τάξη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
     

Σχόλια