ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ



Η εισβολή των ΜΑΤ στην Ελληνική Χαλυβουργία σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης στους εργαζόμενους. Ο αγώνας των χαλυβουργών υπήρξε σύμβολο για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα. Μετά από 9 μήνες απεργίας των εργαζομένων και ενώ υποτίθεται ότι διεξαγόντουσαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο σωματείο, και του Μάνεση με την παρέμβαση μάλιστα του υπουργείου, ώστε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση επιλέχθηκε η χρήση των δυνάμεων καταστολής ώστε να σταματήσουν την απεργία.


Η πρώτη κίνηση που επιλέγει να κάνει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από την ανάληψη της εξουσίας είναι να χτυπήσει το πιο πρωτοπόρο κομμάτι των εργαζομένων. Το μήνυμα είναι σαφές. Θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε μορφή αντίδρασης και κινητοποίησης των εργαζομένων, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει νέα ακόμη πιο αντιλαϊκά μέτρα. Ήδη η διαπραγμάτευση του μνημονίου έχει πάει περίπατο και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα νέους φόρους, νέα χαράτσια και νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Όλα αυτά στη μέση του καλοκαιριού καθώς υπάρχει η πίστη από την πλευρά τους ότι οι εργαζόμενοι δε θα μπορέσουν να αντιδράσουν.

Όμως όλοι μας ξέρουμε καλά ότι ο αγώνας των εργαζομένων στη Χαλυβουργία είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. Ένας αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί και να νικήσει. Ήρθε ή ώρα να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι όπλο στα χέρια μας. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και θα διεξάγουμε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων εκεί. Η εργατική τάξη πρέπει να είναι μια γροθιά απέναντι στην επίθεση που δέχεται, απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

                                         Η Αλληλεγγύη είναι όπλο των εργατών. 

Όλοι στους δρόμους, όλοι στις απεργίες 
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ. 


Σχόλια