ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ!!!!!


Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά από τα θηκάρια για την  ΔΩΔΩΝΗ.  Από την μια ο «Σίμος» και  οι «Ρώσοι(;;) επενδύτες του ΠΑΣ Γιάννενα.  Από την άλλη οι «Βλάχοι» με τους «Σαράντηδες» που ξέρουν  και αυτοί από  νυκτερινές εξαγορές συνεταιρισμών , όπως η ΟΛΥΜΠΟΣ. Ενώ τις τελευταίες μέρες για τα καλά μπήκαν  στο παιχνίδι  τα «αφεντικά» των ενώσεων. Αυτοί που δίχως ντροπή  έχουν διαλύσει τους συνεταιρισμούς, πουλώντας νύκτα τα σ/μ και εδώ και στην Ηγουμενίτσα,  παίζοντας δικά τους οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια.

Εκφυλίζοντας  το χαρακτήρα και της ουσία των συνεταιρισμών και της κοινωνικής οικονομίας.  Βρίσκοντας στρατηγικούς επενδυτές για την ΔΩΔΩΝΗ  ένα «νερουλά» κεφαλαιοκράτη. Αυτόν που χαριστικά  πήρε την άδεια για να εκμεταλλεύεται ένα βασικό- από τα πιο βασικά αγαθά στο πλανήτη- το νερό.  Και πίσω από αυτή την λυκοσυμμαχία βρίσκεται η σκιά του μεγάλου, του πιο μεγάλου ψαριού του ντόπιου ΠΑΣΟΚ και των «κοτόπουλων».  

Ναι όλη αυτή η κουστωδία που βγήκε από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, από το πιο «βαθύ» ΠΑΟΚ που μπορεί να υπάρξει και υπήρξε ποτέ κερδοσκόπησε και συνεχίζει να κερδοσκοπεί  σε βάρος  των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, γάλα, κοτόπουλο, νερό. Σε βάρος των κτηνοτρόφων, των μικροκοτοπουλάδων, των εργαζόμενων και των καταναλωτών.   Κουστωδία λαμόγιων  που θα έπρεπε να βρίσκονταν στο κορυδαλλό και όχι να παζαρεύουν κάτι που δεν τους ανήκει…, αλλά μήπως αυτό δεν έκαναν πάντα!!!!

Πως αλήθεια πιστεύουν, αν πιστεύει κανείς πλέον, μπορεί να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΩΔΩΝΗΣ με την συμμετοχή ενός ιδιώτη επιχειρηματία στην διοίκηση της εταιρίας μαζί με τους γραφειοκράτες των "ενώσεων";; Η εν λόγω συμφωνία είναι το τελευταίο μεγάλο έγκλημα τους!!!! Κάτω από αυτές τις εξελίξεις πρέπει να μιλήσει ο οργανωμένος αγωνιζόμενος ηπειρώτικος λαός.

Αγωνιζόμενοι με όλα τα μέσα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ κάτω από δημόσιο έλεγχο και στήριξη. Στα χέρια πραγματικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με εργάτες που να ασκούν ένα ουσιαστικό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.

Ναι έφτασε η στιγμή της τελικής σύγκρουσης, έφτασε η στιγμή να μετατρέψουμε την ΔΩΔΩΝΗ σε κάστρο αγώνα που θα στείλει στο κάλαθο των αχρήστων την τρικολόρ μνημονιακή κυβέρνηση, τα μνημόνια τους και τα ντόπια πολιτικά και οικονομικά λαμόγια.... 

Ιωάννινα 24 Αυγούστου 2012


                                      ΝΑΡ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                                                               Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχόλια