ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΡ ΜΠΟΜΠΟΛΑ


Ακόμα ένα σκάνδαλο υπέρ των κατασκευαστικών εταιριών του Μπόμπολα συντελείται στην Εγνατία. Μετά από επτά χρόνια αχρηστίας, η κυβέρνηση και η Εγνατία αποφάσισαν ότι μπορούν να ανοίξουν τη γέφυρα του Περιστερίου ενώ θα εξελίσσονται κανονικά τα έργα στη βάση της. Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση από υπουργείο, τον Ηπειρώτη υπουργό Καλογιάννη, τη διοίκηση της Εγνατίας, τις κατασκευαστικές εταιρίες που έφτιαξαν το δρόμο, τον περιφερειάρχη Καχριμάνη, στις λογικές ερωτήσεις:

Σε ποια χώρα του κόσμου οι μελέτες γίνονται αφού τα έργα κατασκευαστούν; Ποια σχολή μηχανικών και ποιο πολυτεχνείο διδάσκει ότι πρώτα φτιάχνεις τη γέφυρα και μετά τη στηρίζεις;
Την ώρα που η χρεοκοπημένη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εγκρίνει νέα μέτρα που «κοσοβοποιούν» την Ελλάδα και πουλάει την Εγνατία οδό, οι ιδιωτικές κατασκευαστικές τη γλυτώνουν για άλλη μια φορά. Θα έπρεπε εξ αρχής να είχαν κάνει τις απαιτούμενες μελέτες για τη γέφυρα του Περιστερίου και να είχαν προχωρήσει στα απαιτούμενα έργα.
 Το απέφυγαν όμως γιατί κόστιζε, με την κάλυψη όλων των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων. Τώρα, το παραπάνω κόστος του έργου αναλαμβάνει η… Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ. Κατά τα άλλα, η Ε.Ε. ζητάει θυσίες από τον ελληνικό λαό κατηγορώντας τον, μαζί με το ΔΝΤ, ότι «έκανε σπατάλες» τα προηγούμενα χρόνια. Οι κατασκευαστικές του Μπόμπολα όμως παραμένουν αλώβητες και τα ιδιωτικά κεφάλαια που χρυσοπληρώθηκαν από τα χρήματα του ελληνικού λαού για να γίνει η Εγνατία, την παρέδωσαν λειψή και τώρα ετοιμάζονται να την… αγοράσουν σε «τιμή ευκαιρίας», γιατί η κυβέρνηση της τρόικας ξεπουλάει τα πάντα.
Αρκετά πια με το αστείο της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» με κρατικά χρήματα, χρήματα των πολιτών. Τη χρεοκοπία τους που τη φορτώνουν στις πλάτες των εργαζόμενων, να την πληρώσουν οι ίδιοι και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους που κυβερνούν την Ελλάδα.
Αρκετά πια με την κοροϊδία εις βάρος του λαού. Τα 11,5 εκατομμύρια Ευρώ να τα πληρώσουν οι κατασκευαστικές εταιρίες και να αποδοθεί η Εγνατία ολόκληρη ασφαλής και δωρεάν στους πολίτες.


Ιωάννινα 31/8/12


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια