τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;


   Τη Δευτέρα 24/9 στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής, συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. Εκπαιδευτικοί του σχολείου απέτρεψαν τη σύλληψη των μαθητών, όταν αστυνομικοί τους αναζήτησαν έξω απ’ το σχολείο ονομαστικά.

    Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή, ο οποίος έσπευσε να εναρμονιστεί με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
    Λίγο μετά την αθώωση των καταληψιών μαθητών της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, η τρικομματική κυβέρνηση μπροστά στον πανεργατικό ξεσηκωμό, με αφετηρία τις 26/9 τρέμει τη συνάντηση των απεργών με την ξεσηκωμένη νεολαία. Είναι ντροπή εκπαιδευτικοί να υιοθετούν πρακτικές είτε που θυμίζουν περασμένες εποχές του «χωροφύλακα δασκάλου», στενού συνεργάτη του αυταρχικού κράτους είτε  του νέου αξιολογητή – διευθυντή που θα είναι αντιμέτωπος με  μαθητές και εκπαιδευτικούς.
    Η ποινικοποίηση των αγώνων εμποδίζεται με την κλιμάκωση τους. Με απεργίες διαρκείας των εκπαιδευτικών, με καταλήψεις των μαθητών και φοιτητών, με τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και το συντονισμό με τις απεργίες της υπόλοιπης εργατικής τάξης.ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.   ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σχόλια