Φρούδες ελπίδες τα ταξίματα της τρικομματικής χούντας του μνημονίου για τους αγρότες


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον κόσμο της φτωχομεσαίας αγροτιάς να μην «τσιμπίσει» από τις «παροχές» της κυβέρνησης που έχουν σκοπό να διασπάσουν τον μέτωπο των μικρομεσαίων αγροτών.

 «Παροχές» που δεν απαντάνε σε κανένα από τα μεγάλα προβλήματα και βάζουν ως όριο την τήρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής- όπως είπε και ο υπουργός γεωργίας-  που κάνει τους φτωχούς-φτωχότερους και τους πλουσίους- πλουσιότερους.  Που μεταφέρει τον πλούτο και το χρήμα στα χέρια των τραπεζών, των εφοπλιστών και των μεγάλων ελλήνων και ξένων καπιταλιστών.

Η μικρομεσαία αγροτιά όχι μόνο δεν πρέπει  να αναστείλει τις αγωνιστικές  κινητοποιήσεις αλλά να τις εντείνει σε συμμαχία και συντονισμό με τα άλλα φτωχά, λαϊκά στρώματα καθώς και με την εργατική τάξη που δέχονται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, μια επίθεση που μας  οδηγεί όλους στην φτώχεια.

Αυτό το ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής πρέπει να σπάσει στην πράξη την δικτατορία της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οργανώνοντας ένα λαϊκό εργατικό ξεσηκωμό που θα ρίξει την ακροδεξιά τρικομματική κυβέρνηση της τρόικας- ΔΝΤ-τραπεζών, κεφαλαιοκρατών.  Αλλά και κάθε κυβέρνηση που θα κληθεί να παίξει ένα αντίστοιχο ρόλο.     

Οργανωμένος λαϊκός εργατικός  ξεσηκωμός που έχει στόχο την έξοδο μας από τα δεσμά του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της  ΕΕ και του ευρώ. Την κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων και εργοστασίων,  την απαγόρευση των απολύσεων, την αύξηση των μισθών και την ενίσχυση των μικρομεσαίων αγροτών- κτηνοτρόφων και λαϊκών στρωμάτων.

Ναι ενωμένοι μικρομεσαία αγροτιά, λαϊκά στρώματα της πόλης και εργατική τάξη  μπορούμε να νικήσουμε

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
τοπικές επιτροπές Ηπείρου

Σχόλια