Οι συκοφαντίες ενάντια στους μαχόμενους συνδικαλιστές υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας


Η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην Ήπειρο έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αλητείας. Τη μια καταψηφίζει τις προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τις δυνάμεις του μνημονίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και την άλλη συκοφαντεί συστηματικά αγωνιστές που πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες.
Η πρόσφατη δημόσια επίθεση ενάντια σε μέλος του Σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων (σωματείου που εδώ και μήνες βρίσκεται σε κινητοποιήσεις) είναι το τελευταίο επεισόδιο στο χιλιοπαιγμένο σήριαλ της λασπολογίας και της στοχοποίησης αγωνιστών που θυμίζει τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του κινήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά στα Γιάννενα που το ΠΑΜΕ κατονομάζει δημόσια μαχόμενους συνδικαλιστές ως «ανθρώπους της εργοδοσίας»...

Είναι η πρώτη φορά όμως που αυτό γίνεται τη στιγμή που οι δυνάμεις του ΚΚΕ προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με αυτή ακριβώς την εργοδοσία! Την ίδια στιγμή που ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως άλλος Μαυρογιαλούρος, ομολογεί ότι πήρε τηλέφωνο (!) βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να ανακαλέσει απόλυση, όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, που επί μήνες έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους του στη SPIDER!
Μπράβο σύντροφοι, διδάσκετε νέα ήθη στο εργατικό κίνημα. Να παίρνουν τηλέφωνο οι εργάτες τα αφεντικά εκλιπαρώντας να επαναπροσληφθούν, αντί να απεργήσουν.  Θέλετε να είστε με τους απεργούς, κατασυκοφαντώντας παράλληλα τους εκπροσώπους τους. Θέλετε να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δίκιων των κτηνοτρόφων και των εργαζόμενων ενώ παράλληλα τα μέλη του ΠΑΜΕ στη ΔΩΔΩΝΗ «σιωπούν» για τις απολύσεις...
Είναι κατανοητή ωστόσο η αγωνία της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Προσπαθούν να ανασχέσουν την  κριτική που δέχονται ανοιχτά και δημόσια από τα στελέχη τους ενόψει συνεδρίου και να καλύψουν τις προσυνεδριακές διαγραφές στελεχών. Την ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο σκληρή και ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, η ηγεσία του ΚΚΕ Ιωαννίνων προσπαθεί να διασώσει το «μαγαζί» της και συμπεριφέρεται σαν η χειρότερη μασονική σέχτα.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αδίστακτη και δεν περιμένει, ούτε την ενδιαφέρουν οι ανοησίες της ηγεσίας του ΚΚΕ. Εργαζόμενοι που πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα, σύρονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν σε απεργίες. Οι απολύσεις στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι απλήρωτοι φτιάχνουν πλέον στρατό ολόκληρο.
Απέναντι σε αυτά, το ΚΚΕ αρνείται πεισματικά να πάρει θέση για κοινό αγώνα με αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Περιχαρακώνεται μέρα με τη μέρα και περισσότερο για να «τσιμεντώσει» τις οργανώσεις του απέναντι στην κριτική και καταλήγει να είναι εχθρικό απέναντι στην ίδια την εργατική τάξη.
Αυτά όμως λίγο ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους. Αυτό που απαιτείται στους χώρους δουλειάς είναι ένα πλατύ και μαχητικό κίνημα, που θα ανατρέψει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, ένα πραγματικό τσουνάμι που θα τσακίσει τα εργατοδικεία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Κι ο καθένας μας θα κριθεί από τη συμβολή του στην ανάπτυξη αυτού του κινήματος...
Γιάννενα, 03-04-2013
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια