Να σταματήσουν τα ψέματα τα αφεντικά της ΔΩΔΩΝΗΣ


Σε ασκήσεις αποικιοκρατικού θράσους και ψεμάτων επιδίδεται καθημερινά η νέα διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Ο κ. Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ ΑΕ ενημέρωνε μέσω της συνέντευξής του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ότι η διοίκηση… αύξησε τις τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς και ότι είναι συνέχεια δίπλα στους κτηνοτρόφους.
Ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιεί κάθε προπαγανδιστικό μέσο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χρησιμοποιώντας όμως ψέματα.. .. Είναι ανέκδοτο το ότι «Η ΔΩΔΩΝΗ αύξησε τις τιμές» και χοντρό ψέμα. Οι τιμές έμειναν ίδιες και επί της ουσίας μειώθηκαν, αν σκεφτεί κανείς ότι φορολογία και κόστος παραγωγής έχουν αυξηθεί ξανά φέτος για τους κτηνοτρόφους.
Ο κ. Βιτάλης προφανώς θεωρεί ότι έχει έρθει σε κάποια απομακρυσμένη επαρχία όπου οι γηγενείς δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Γι αυτό επιχειρεί με ασύστολη προπαγάνδα να «ενημερώσει» το πανελλήνιο, για το «πόσο καλή» είναι η νέα διοίκηση.
Αφού κάθισε μαζί με μερικούς κτηνοτρόφους σε τραπέζια μεταξύ τυριού και αχλαδιού, μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά της, κατόπιν εξαφανίστηκε. Ο κ. Ο’ Νιλ δεν εμφανίζεται καν όταν ζητάει να συναντηθεί μαζί του το Εργατικό Κέντρο, για να τους δώσει μια απάντηση για τις -πέρα για πέρα- παράνομες απολύσεις εργαζομένων που εργάζονταν για πάνω από 20 χρόνια στην εταιρία. Δεν είχαν αντικείμενο εργασίας η μία δικαιολογία.
Καλά και 20 χρόνια στην εταιρία τι έκαναν, πασίεντζες έπαιζαν, όπως διαδίδουν οι καλοθελητές.... Αναδιάρθρωση πλεονάζοντος προσωπικού η δεύτερη δικαιολογία, δηλαδή έρχονται και άλλες απολύσεις. Ας σημειωθεί πως 5 μέρες μετα τις απολύσεις η εταιρία προσέλαβε 15 εποχιακούς εργαζόμενους, άρα η φιλολογία περί πλεονάζοντος προσωπικού πάει περίπατο.
Την ίδια στιγμή τα νέα αφεντικά καθυστερούν τις πληρωμές των κτηνοτρόφων με υποσχέσεις που συνήθως δεν κρατάνε και κατόπιν, με τον αγαπημένο τους τρόπο, τις ψευτοδιαδόσεις, τους διαβάλλουν κιόλας παρουσιάζοντάς τους περίπου ως «κακομαθημένους» που δεν μπορούν να περιμένουν.
Ταυτόχρονα, σέρνουν αγωνιστές στα δικαστήρια, επειδή διαφώνησαν με το ληστρικό ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας και απολύουν εργαζόμενους εν ψυχρώ και χωρίς δικαιολογίες. Πού είναι τα «ίδια κεφάλαιά» σας κύριοι; Πού είναι οι «επενδύσεις, ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη»; Πού είναι οι υποσχέσεις ότι θα τηρηθεί ό,τι ίσχυε και μέχρι πρότινος για εργαζόμενους και παραγωγούς;
Ψέματα ασύστολα και υπεροπτική συμπεριφορά αποικιοκρατών. Αυτή είναι η νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, ακριβώς δηλαδή το «αναπτυξιακό» μοντέλο που ψάχνει η τρικομματική χούντα, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Να φύγει χωρίς αποζημίωση άμεσα η offshore διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ τώρα! Να λογοδοτήσουν όλοι, από τους βουλευτές και τα κόμματα της τρικομματικής χούντας μέχρι τους επιτελικούς υπαλλήλους της που συντέλεσαν στο ζημιογόνο για το λαό ξεπούλημα της εταιρίας.
Να περάσει η εταιρία σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό παραγωγών και εργαζόμενων, άμεσα, με κρατική οικονομική στήριξη. Να στηρίξει την διατροφική αυτονομία του λαού, τη στιγμή που αυτός χειμάζεται από την πολιτική της τρόικας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της τρικομματικής χούντας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου

Σχόλια