Δελτίο τύπου για την σύλληψη του αρνητή στράτευσης


Με αφορμή την σύλληψη στα Γιάννενα του ολικού αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων διαμαρτύρεται έντονα για την σύλληψη του αρνητή στράτευσης. 


                                           Ελεύθερον το εύψυχον...

Σε μια περίοδο που η κρίση χτυπάει τα βασικά εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, ο Στράτος αναλαμβάνει να παίξει το ρόλο της θωράκισης του καπιταλιστικού συστήματος, όπως όχι λίγες φορές έχει αποδείχθεί για παράδειγμα στην ιστορία της χώρας μας και της γειτονικής Τουρκίας που αυτές τις μέρες συγκλονίζεται από μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις...
Μπροστά σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει ακόμη και το αστικό Σύνταγμα επιστρατεύοντας αδίστακτα τους απεργούς εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες και εργαζόμενους στις μεταφορές, κανείς δεν μας εξασφαλίζει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα χρησιμοποιηθούν σε ένα όχι και πολύ μακρινό μέλλον ως απεργοσπαστικός η ακόμη και καθαρά κατασταλτικός μηχανισμός... Και τότε ή άρνηση υπακοής στις εντολές θα είναι βασικό δημοκρατικό καθήκον κάθε "ένστολου πολίτη"...
Όσον αφορά αυτούς που κόπτονται δήθεν για την προστασία της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας από "έξωθεν" απειλές, ο λαός μας έχει απαντήσει, όποτε χρειάστηκε, με την αντίσταση και τους ηρωικούς του αγώνες. Κανένα μάθημα δεν έχει να πάρει από τους στρατοκράτες, τους φασίστες και τους μαυραγορίτες που χωρίς καμμιά ντροπή υποστηρίζουν το μνημονιακό ξεπούλημα, τον εξανδραποδισμό των εργαζόμενων και της νεολαίας και την κατοχή της χώρας από το κεφάλαιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ. 
Οι πολλαπλές διώξεις των αρνητών στράτευσης και των αντιρρησιών συνήδεισης αποτελούν ένα ακόμη μέσο τρομοκράτησης που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στο λαό. Αντιστεκόμαστε σε κάθε λογική κοινωνικής επιστράτευσης και καταναγκασμού και εκφράζουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στους αρνητές στράτευσης. 

- Η ελευθερία του λαού κερδίζεται με αγώνες και όχι με την υποταγή του στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

- Όχι στα στρατοδικία της τρικοματικής χούντας! - Καμμία δίωξη εις βάρος των αρνητών στράτευσης!



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια

  1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ? ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Ή ΟΧΙ ? ΕΑΝ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ?
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ.
    ΒΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου