Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων στηρίζει ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ηπειρο

Η πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων  στις τοπικές εκλογές

Βασικός μας στόχος για την περίοδο είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και της δικομματικής κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης που ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Έχουμε επίγνωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση στο πλαίσιο του ευρώ, της ΕΕ και του συστήματος. Παλεύουμε για μια γενική αντεπίθεση του κινήματος με συνολικό αντικυβερνητικό, αντιμνημονιακό, αντι-ΕΕ και αντικαπιταλιστικό αγώνα για: να μην περάσουν τα παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα και το νέο μνημόνιο, η προσπάθεια αντιδραστικής στροφής στο πολιτικό σύστημα και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και του κινήματος.
 Για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζόμενων στην πάλη για την επιβίωση και τη βελτίωσης της θέσης τους.  Για να ανοίξει ο δρόμος συνολικά για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ, ενάντια στην αντιδραστική ανασυγκρότηση του καπιταλισμού που θέλει να φορτώσει στους εργαζόμενους την κρίση.
Σε αυτό το πλαίσιο με την παρέμβασή μας στις τοπικές εκλογές επιδιώκουμε:
·         Να καταδικασθούν η συγκυβέρνηση και η πολιτική της τόσο γενικά, όσο και ειδικά στο επίπεδο πόλης και τοπικού κράτους, να καταδικασθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ, ο φασισμός και ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός.
·         Να απομονωθούν και  να μείνουν έξω από τις γειτονιές και τους δήμους οι υποψήφιοι νεοναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.
·         Να καταδικασθούν οι κεντροαριστερές λογικές διαχείρισης και αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.).
·         Να μην περάσει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική του στήριξη , προσδίδοντας στις τοπικές εκλογές ένα χαρακτήρα επιστεγάσματος στην πολιτικής της  συγκρότησης μιας «αριστερής» κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης.   Για να αποκαλυφθεί η ανεπάρκεια του να δώσει την αναγκαία απάντηση για την ανατροπή της επίθεσης. Να ηττηθεί η πολιτική κυβερνητισμού και διαχείρισης εντός του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που προωθεί.
·         Να αποκαλυφθεί η λογική του ΚΚΕ εγκατάλειψης των ανατρεπτικών πολιτικών στόχων και άρνησης άμεσου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης.
·         Να ενισχυθεί η αριστερά που στέκεται ανατρεπτικά απέναντι στην κοινωνική λεηλασία του σύγχρονου καπιταλισμού, που προωθεί την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του, της ΕΕ και του ΔΝΤ.   Έχοντας ως όπλο  το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα, με κομβικούς πολιτικούς στόχους ρήξης την ανατροπή της επίθεσης,  την αλλαγή στη ζωή μας,  την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος,  τις μορφές συλλογικής εργατικής και λαϊκής οργάνωσης.
·         Που θα παλεύει στην πράξη για την κοινή δράση όλης της αριστεράς στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, προωθώντας  τη μετωπική συμπόρευση όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.
·       Πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συγκρότηση μαχόμενου λαϊκού κινήματος στην πόλη κόντρα σε λογικές διαχείρισης και η ενίσχυση της ρεύματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
.
Αυτό επιβάλλει την ανάγκη αυτοτελούς παρέμβασης και σε διαχωρισμό με τα σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ  του ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού ρεύματος και ενίσχυσής του και ταυτόχρονα πρωτοβουλίες σε ενωτική μετωπική κατεύθυνση για συσπείρωση αγωνιστών του κινήματος, δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής αριστεράς.

Το γεγονός ότι συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές αποτελεί ευκαιρία μιας αναβάθμισης της αντιΕΕ παρέμβασης μέσα από την αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ στο τοπικό κράτος και δια αυτού στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων και διευκόλυνσης διαμόρφωσης αντίστοιχων στόχων πάλης στο μαζικό κίνημα.

 Μέσα από αυτό το πολιτικό πρίσμα  η  γενική συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   που έγινε την ΤΡΙΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ  αποφάσισε  την ολοκληρωτική στήριξη των ψηφοδελτίων

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ  με υποψήφιο περιφερειάρχη τον ΝΙΚΟ ΖΗΚΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή με υποψήφιο δήμαρχο τον ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΤΣΟΥΡΑ

Ιωάννινα, 29/4/2014


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχόλια