Στις εκλογές του ΜΑΐΟΥ : ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Το πολυνομοσχέδιο μνημονιακών μέτρων – «εργαλειοθήκη των διαρρηκτών» Στουρνάρα – συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – πολυεθνικών και ο πανάθλιος τρόπος επιβολής του στη Βουλή και κυρίως στην κοινωνία (απαγόρευση και χτύπημα αντιΕΕ διαδηλώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τεράστια παραπλάνηση από τα ΜΜΕ), δείχνει ότι η βάρβαρη επίθεση συγκυβέρνησης – ΕΕ θα κλιμακωθεί πριν και μετά τις εκλογές οπότε είναι άμεση η ανάγκη απόκρουσης και ανατροπής της.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους συνδυασμούς που υποστηρίζει στις εκλογές του Μαΐου, αυτό σημαίνει στην πράξη : Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που υλοποιεί την επίθεση. Διαγραφή ολόκληρου του ληστρικού – ιμπεριαλιστικού χρέους. Κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των Τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Έξοδος από ευρώ και ΕΕ από διεθνιστική σκοπιά.
Ένα τέτοιο ανατρεπτικό – αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα μπορεί να το επιβάλει ο οργανωμένος λαός με την πάλη του και όχι με παθητική εκλογική προσμονή και με διαχειριστικές – κυβερνητικές αυταπάτες. Σήμερα και όχι στη «δευτέρα παρουσία» μιας αόριστης λαϊκής εξουσίας χωρίς επανάσταση.
Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου, δεν πάμε να «εισπράξουμε» εκλογικά ένα κομμάτι από τα «συντρίμμια» που αφήνει στο πέρασμά της η αντιλαϊκή επίθεση. Επιδιώκουμε να την ανατρέψουμε με την συγκέντρωση και συμπόρευση ευρύτερων δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Να ενισχύσουμε την πάλη του μαζικού λαϊκού κινήματος για :

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία καθώς και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής τους.

Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Αγώνα ενάντια στο τοπικό αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ (π.χ. εργοστάσια σκουπιδιών), για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού, όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Εναντιωνόμαστε στο εμπόριο ελπίδας των 5μηνων συμβάσεων των ΜΚΟ, του ΕΣΠΑ και της «κοινωφελούς εργασίας» με 400 ευρώ.

Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ και ΕΕ.
Η εκλογική ενίσχυση της περιφερειακής κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο», των δημοτικών κινήσεων «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-αντικαπιταλιστική ανατροπή στα Γιάννενα», «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας», και της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στη πόλη και το χωριό» στο δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και η υπερψήφιση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στις ευρωεκλογές σημαίνει ουσιαστική συμβολή: Στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα κι αν εμφανιστεί). Στη συνολική και βαθιά καταδίκη της ΕΕ. Στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και σε νικηφόρους αγώνες. Συμβολή στην ενίσχυση του μετώπου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και στη σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σχόλια